enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,2788
EURO
50,2872
ALTIN
6.420,76
BIST
12.569,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Çok Bulutlu
10°C
Bursa
10°C
Çok Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
5°C
Pazartesi Karla Karışık Yağmurlu
4°C
Salı Açık
6°C

Yıldırım’da ‘Zafer’ Coşkusu

Yıldırım’da ‘Zafer’ Coşkusu
01.09.2025 03:16
18
A+
A-

Yıldırım’da ‘Zafer’ Coşkusu Yıldırım’da Zafer Bayramı Sevinci Yıldırım’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı Yıldırım Belediyesi, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 103’üncü yıl dönümü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir coşku ile kutladı.

Yıldırım’da ‘Zafer’ Coşkusu

Yıldırım’da ‘Zafer’ Coşkusu

Yıldırım’da ‘Zafer’ Coşkusu

Yıldırım’da ‘Zafer’ Coşkusu Yıldırım Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Büyük Taarruz’un 103. yıl dönümünü görkemli bir programla kutladı. Kaplıkaya Cazibe Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikler; Kur’an-ı Kerim tilaveti, Erguvan Halk Dansları ekibinin gösterisi ve mehteran konseriyle başladı.

Yıldırım’da ‘Zafer’ Coşkusu

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada 30 Ağustos’un yalnızca bir zafer değil, milletin yeniden doğuşu, dirilişi ve şahlanışı olduğunu vurguladı. Yılmaz, “Bu topraklar, tarih boyunca zaferlerin gölgesinde büyüdü. Milletimiz, bağımsızlık sevdasıyla ayağa kalktı. Gökyüzünde dalgalanan her bayrak; bu vatan için dökülen her damla kanın, her damla alın terinin simgesidir. Bugün Büyük Zafer’in 103. yılında bu gururu, bu onuru ve bu coşkuyu hep birlikte yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Büyük Taarruz’un 103. yıl dönümünü Kaplıkaya Cazibe Merkezi’nde düzenlenen görkemli etkinliklerle kutladı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Erguvan Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve mehteran konseriyle taçlandı. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 30 Ağustos’un milletin yeniden doğuşu ve bağımsızlık mücadelesinin simgesi olduğunu vurgulayarak, “Bu topraklar zaferlerin gölgesinde büyüdü, milletimiz bağımsızlık sevdasıyla şahlandı. Bugün Büyük Zafer’in 103. yılında gururu, coşkuyu ve onuru hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

ESAT KABAKLI COŞTURDU

Yıldırım’da ‘Zafer’ Coşkusu

Yıldırım’da ‘Zafer’ Coşkusu

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 30 Ağustos’un Türk Milleti’nin bağımsızlık iradesini dünyaya ilan ettiği tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Yılmaz, “Milletimiz 30 Ağustos’ta istiklaline ve istikbaline gölge düşürmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle, 30 Ağustos Zaferi; Türk ordusunun, subaylarının ve komutanlarının yüksek kudretini ve kahramanlığını tarihe altın harflerle yazdıran büyük bir eserdir. O gün atalarımızın yaktığı bağımsızlık meşalesi, bugün de aynı inanç ve kararlılıkla yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor” dedi.

Başkan Yılmaz, sözlerini Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehit ve gazilere rahmet, kahraman gazilere ise minnet duyarak noktaladı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 30 Ağustos Zaferi’nin Türk Milleti’nin bağımsızlık iradesini tüm dünyaya ilan ettiği tarihi bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Atatürk’ün sözlerine atıfta bulunan Yılmaz, “30 Ağustos Zaferi, Türk ordusunun ve komuta heyetinin kudretini, kahramanlığını tarihe altın harflerle yazdıran çok büyük bir eserdir. O gün yakılan bağımsızlık meşalesi bugün de aynı inanç ve heyecanla yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor” dedi. Cumhuriyetin kurucusu Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitleri rahmetle, gazileri minnetle andığını belirten Yılmaz, program sonunda sahneye çıkan Esat Kabaklı’nın kahramanlık türküleriyle izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattığını ifade etti.

Programın sonunda ise sahneye çıkan Türk Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı, seslendirdiği kahramanlık türküleriyle izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı ve geceyi unutulmaz kıldı.

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.