enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,2784
EURO
50,2543
ALTIN
6.404,06
BIST
12.534,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Çok Bulutlu
11°C
Bursa
11°C
Çok Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
10°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
6°C
Pazartesi Karla Karışık Yağmurlu
4°C

Üsküp Müslümanlarına iftar

Üsküp Müslümanlarına iftar
19.05.2018 15:17
300
A+
A-

Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yaşayan Müslümanlar, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği toplu iftar yemeğinde bir araya geldi.

Eski Üsküp Çarşısı’;nda bulunan Murat Paşa Camisi önünde El Hilal Derneği’nin desteğiyle düzenlenen iftara, Bursa Büyükşehir Belediyesi temsilcileri, Türk kurum ve kuruluşlarından yetkililer ile çok sayıda Üsküplü katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhammed Gazali Şen, yaptığı konuşmada, Ramazan ayının Müslümanlar ve insanlık üzerine hayırlar getirmesini diledi. Belediye olarak ecdatlarının ‘maneviyatlı şehir’ olarak tabir ettiği Bursa’;da 11 ayın sultanı Ramazanı çeşitli etkinliklerle yaşadıklarını belirten Şen, “İstedik ki Bursa’;da aldığımız manevi havayı kardeş ülkelere, kardeş şehirlere de yayalım. O yüzden buradayız” dedi. Ağırlıklı olarak Bursa’da Balkanlarla bağı olan insanların yaşadığını hatırlatan Muhammed Gazali Şen, Bulgaristan, Kosova, Bosna Hersek, Makedonya, Yunanistan ve Gürcistan’;da da iftar programları yaptıklarını anlattı.

 

El Hilal Derneği Başkanı Behicuddin Şehabi ise Bursa ile 15 yıldır süren iş birliklerinin bundan sonra da devam etmesini arzuladıklarını ifade etti. Herkesin orucunun kabul olmasını dileyen Şehabi, “Bu feyizli ve bereketli günlerde dualarımız, Türkiye’;mizin daha güçlü, daha fazla söz sahibi olması yönünde” diye konuştu.

Üsküp’;e bağlı Çayır Belediye Başkan Vekili Zahir Bekteşi de böyle mübarek bir günde bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, herkesin orucunun kabul olmasını temenni etti.

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.