enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,2746
EURO
50,1792
ALTIN
6.387,33
BIST
12.668,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
11°C
Bursa
11°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
10°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
3°C
Pazartesi Karla Karışık Yağmurlu
4°C

Sabah yazarı Dilek Güngör’den Nagehan Alçı’ya zehir zemberek satırlar

Sabah yazarı Dilek Güngör’den Nagehan Alçı’ya zehir zemberek satırlar
04.07.2018 15:48
517
A+
A-

Sabah yazarı Güngör’den Nagehan Alçı’ya zehir zemberek satırlar: Tezgah kuruyor. Sabah Gazetesi’nin köşe yazarı Dilek Güngör, Habertürk Gazetesi yazarı Nagehan Alçı’ya çok sert eleştirilerde bulundu.

AKP’nin medyadaki seslerinden Sabah Gazetesi’nin köşe yazarı Dilek Güngör, Habertürk Gazetesi yazarı Nagehan Alçı’ya çok sert eleştirilerde bulundu.

Nagehan Alçı, ünlü ekonomist Daron Acemoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabinesinde görev alacağını iddia etmişti.

Sabah yazarı Dilek Güngör, bu iddiayı dile getiren Nagehan Alçı’ya isim vermeden hem “duvara tosladı” dedi, hem de Alçı’nın “algı operasyonu” yaptığını kaleme aldı.

İşte Sabah’ta yayımlanan “IMF tezgahı mı kuruluyor” başlıklı o yazı:

“Hafta sonu bir gazetenin köşe yazarı yeni ekonomi yönetimiyle ilgili yazı kaleme aldı. Ekonomi alanına çok da yakın olmadığını bildiğimiz gazetecinin kulağına Daron Acemoğlu ismini kim üfledi bilmiyorum?

PR amaçlı yapıldığı aşikar olan yazıda Acemoğlu’na methiyeler düzüldü. Ama bu ismin PR’ını kim yapıyorsa veya yaptırıyorsa fena duvara tosladı.

Çünkü, Acemoğlu dün “Türkiye’nin bir an önce IMF ile masaya oturması gerekir” diyerek ağızlarındaki baklayı çıkarıverdi.

Sizce bu algı operasyonlarının amacı ne?

Hadi diyelim, Acemoğlu’nun ABD’de sırtını kimlere yasladığını, Türkiye’yle ilgili açıklamalarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik imalarını görmemezlikten geldik.

Bu bilinçli operasyona göz mü yumacağız?

Bana göre, Daron Acemoğlu adının gündeme getirilmesinin iki amacı var. Birincisi; belli ki, bazı çevreler (kim olduğunu bulursanız, bana da söyleyin) AK Parti’nin en büyük başarıhikâyelerinden birini gölgelemek istiyor.

Ortodoks IMF politikalarıyla Türkiye’yi bir soğutma cenderesinin içine alıp, büyüme hikayesini örselemek ve ülkenin IMF’ye muhtaç olduğu algısı yaratmaya çalışıyor.

İkincisi de, önümüzdeki günlerde açıklanacak yeni ekonomi yönetimi için ‘kalibrasyon operasyonu’ yapıyor.

Peki Acemoğlu’yla aynı gün halen devlet kademesinde olanların IMF imasına ne diyeceğiz? Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in akşam saatlerinde attığı ‘dış kaynakla yumuşak inişi mümkün’ tweet’ini nereye oturtacağız?

Vallahi şu kadarını söyleyeyim…

IMF tezgâhını kim kuruyorsa, kurguyu iyi yapıyor anlaşılan…”

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.