
Küçük Yazarlar Atölyesi’nin İkinci Serisi Başladı
Küçük Yazarlar Atölyesi’nin İkinci Serisi Başladı Osmangazi Belediyesi’nin Küçük Yazarlar Atölyesi, ikinci döneminde çocukları ileri düzey yazarlık eğitimiyle yeniden buluşturuyor.
Osmangazi Belediyesi’nin Küçük Yazarlar Atölyesi, ustalaşma temasıyla yeniden başladı. Emek ve Hüdavendigar Yetenek Evleri’nde eğitim alan çocuklar, ileri düzey yazarlık çalışmalarıyla hikâye kurma, anlatım ve yaratıcılık becerilerini geliştirmeye devam ediyor.

Küçük Yazarlar Atölyesi’nin İkinci Serisi Başladı
“Küçük Yazarlar Ustalaşma Yolunda” temasıyla yürütülen yeni dönem, çocukların sadece yazı yazmasını değil; hayal kurma, düşüncelerini düzenleme ve hikâye anlatma becerilerini de derinleştirmeyi hedefliyor. Eğitim süreci boyunca katılımcılar, kendi metinlerini üretmenin yanı sıra anlatım teknikleri, karakter oluşturma ve olay kurgusu üzerine uygulamalı çalışmalar yapıyor.
Atölye sayesinde çocuklar, yazının yalnızca bir ders değil, kendilerini ifade edebilecekleri güçlü bir alan olduğunu keşfederken, özgüven ve düşünsel gelişimlerini de pekiştiriyor.
Osmangazi Belediyesi, çocukları edebiyatla buluşturan projeleriyle geleceğin yazarlarını bugünden yetiştirmeyi sürdürüyor. Emek ve Hüdavendigar Yetenek Evleri’nde yürütülen “Küçük Yazarlar Ustalaşma Yolunda” atölyesi, temel yazarlık eğitimini tamamlayan çocukların daha ileri bir seviyeye taşındığı yeni dönemiyle başladı.

Küçük Yazarlar Atölyesi’nin İkinci Serisi Başladı
Osmangazi Belediyesi’nin Küçük Yazarlar Atölyesi, çocukları ileri düzey yazarlık eğitimiyle kendi öykülerini kitaplaştırmaya hazırlıyor.
Atölyenin ilk haftasında öğrenciler, önceki eğitimlerde edindikleri bilgi ve teknikleri hatırlayarak yazma disiplinlerini güçlendirdi. Yeni süreçte çocuklar; özgün hikâyeler üretme, karakter ve olay kurgusu oluşturma ile anlatım tekniklerini geliştirmeye yönelik yoğun uygulamalı çalışmalar yapacak. Program sonunda ise her katılımcının, yayımlanabilecek düzeyde tamamlanmış bir öykü ortaya koyması hedefleniyor.
Atölye eğitmeni Pelin Yılmaz, çocukların yazarlık yolculuğunu daha derinlikli hale getirdiklerini belirterek, “Bu programda, temeli olan çocuklarla çalışıyoruz. Onların bildiklerinin üzerine yeni teknikler ekliyor, yazıyı daha yaratıcı ve üretken bir noktaya taşıyoruz. Çocuklar hikâyenin nasıl doğduğunu, bir fikrin nasıl metne dönüştüğünü uygulamalı olarak öğreniyor. Sürecin sonunda her bir çocuğumuzun elinde kendi yazdığı bir öykü olacak. Ayrıca yazdıkları metinleri resimleyerek hepsini bir araya getirmeyi ve kitap haline getirmeyi planlıyoruz. Çocukların kendi hikâyelerini kalıcı bir esere dönüştürmesi bizim için en büyük mutluluk,” dedi.
Osmangazi Belediyesi’nin Küçük Yazarlar Atölyesi, ustalaşma temalı yeni dönemiyle başladı. Emek ve Hüdavendigar Yetenek Evleri’nde eğitim alan çocuklar, ileri düzey yazarlık çalışmalarıyla kendi öykülerini kitaplaştırmaya hazırlanıyor.
Osmangazi Belediyesi’nin Küçük Yazarlar Atölyesi yeni dönemiyle başladı. Emek ve Hüdavendigar Yetenek Evleri’nde eğitim alan çocuklar, ustalaşma temalı programda kendi öykülerini yazarak kitap haline getirmeye hazırlanıyor.
Atölyeye katılan minik yazarlar da bu özel imkân için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür ederek, yazarlık yolunda kendilerini daha özgüvenli hissettiklerini ifade etti.