Dünyaca ünlü özel kulüp zinciri Soho House, 2,7 milyar dolara (2 milyar sterlin) satın alındı. Alımın başını, ABD’nin üçüncü büyük otel grubu MCR Hotels çekti; Hollywood oyuncusu ve yatırımcı Ashton Kutcher’ın da aralarında bulunduğu bir konsorsiyum anlaşmaya dahil oldu.
1995’te Londra’da ilk kulübünü açan Soho House, bugün Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya’da 46 kulüp ve birçok lüks konaklama tesisi işletiyor. Kate Moss, Kendall Jenner, Ellie Goulding ve Sussex Dükü ile Düşesi gibi birçok ünlü ismin üye olduğu Soho House, yıllardır A-list ünlülerin gözde mekanı oldu. Prens Harry ve Meghan Markle’ın ilk buluşmasının da Londra’daki Soho House’ta gerçekleştiği biliniyor.
Ancak şirket, 2021’de New York Borsası’nda işlem görmeye başladıktan sonra değer kaybetti. Ayrıcalıklı imajının zedelenmesi ve kar elde etmekte zorlanması sonucu hisseleri hızla düştü. Bu satın alma anlaşmasıyla Soho House yeniden özel mülkiyete geçecek, mevcut hissedarlar -kurucu Nick Jones ve ünlü iş insanı Richard Caring de dahil olmak üzere- paylarını koruyacak.
Yeni dönemde Ashton Kutcher yönetim kuruluna katılacak. MCR’nin patronu Tyler Morse da kurulda yer alacak. Morse, Soho House’un yolculuğunun bir parçası olmaktan duyduğu heyecanı dile getirdi.
İstanbul şubesi, 2015’ten beri Beyoğlu’ndaki tarihi Palazzo Corpi binasında hizmet veriyor. 1873 tarihli binanın özgün freskleri, geleneksel Türk hamamı, sinema salonu, boks ringi, spa, spor salonu ve Boğaz manzaralı terasıyla dikkat çekiyor. Kulüp ayrıca dört restoranı da bünyesinde barındırıyor.