enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,2746
EURO
50,1792
ALTIN
6.387,33
BIST
12.668,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
11°C
Bursa
11°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
10°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
3°C
Pazartesi Karla Karışık Yağmurlu
4°C

İş işten geçmeden sen de gel

İş işten geçmeden sen de gel
24.10.2018 13:14
316
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl 5’incisi düzenlenen ve iş arayanlarla işverenleri aynı çatı altında buluşturan Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması, 1-3 Kasım tarihleri arasında Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘güçlü ülke’ hedefine adım adım ilerleyen Türkiye’de en fazla ihtiyaç duyulan konunun nitelikli insan gücü olduğunu söyledi.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi (BKK), Bursa Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) tarafından düzenlenen Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması, bu yıl da iş arayanlarla işverenlerini bir araya getirecek. İnsan kaynakları ve istihdam alanında Türkiye’nin en kapsamlı organizasyonlarından biri olan etkinliğe 10 holding ve 20 şirketler grubunun da yer aldığı toplamda 191 firma 200 stantla katılacak. Katılımcıların firmalarla iş görüşmeleri yapmalarına imkan sunacak organizasyonda aynı zamanda Hakan Mengüç, Şermin Yaşar ve Ahmet Şerif İzgören’in katılımları ile 3 önemli konferans gerçekleştirilecek. Katılımcıların kişisel gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla 30 sertifikalı seminer yapılacak. Katılımcıların, fuar alanına, konferanslara ve sertifikalı seminerlere ücretsiz olarak katılabileceği dev organizasyonunun tanıtım toplantısı, Tayyare Kültür Merkezi’nde yapıldı. Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ile Bursa Kent Konseyi Başkanvekili Şuayip Toprak’ın da katıldığı toplantıda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, nitelikli insan gücünün önemine dikkat çekti.

 

Kalkınmayı hızlandıracak

Türkiye’nin değişerek gelişimini sürdüren bir ülke olduğunu ve her alanda gerçekleştirilen kalkınma hamleleriyle ‘güçlü ülke’ hedefine adım adım ilerlediğini dile getiren Başkan Aktaş, bu süreçte en fazla ihtiyaç duyulan konunun ise nitelikli insan gücü olduğunu vurguladı. Başkan Aktaş, insan gücünün en iyi şekilde değerlendirilmesi, belirli eğitim ve tecrübe süreçlerinden sonra doğru yönlendirmelerle en yüksek verimin alınmasıyla kalkınmanın da hızlanacağını kaydetti. Bu noktada potansiyel iş gücünü oluşturacak kişilerle, iş dünyasının yakın ilişkiler kurmasının çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması tam da bu amaca hizmet için yapılıyor. Özellikle, Bursa Kent Konseyimize ve Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Çünkü bu buluşmanın gerçekleşmesinde yoğun bir emek harcadılar” dedi.

 

İstihdama katkı

Bursa’nın önde gelen firmaları ile iş arayan veya kariyer gelişimini hedefleyen vatandaşların etkinlik sayesinde bir araya geleceğini vurgulayan Başkan Aktaş, “Firmalar, açacakları stantlarla, seminer programlarıyla, işgücüyle buluşacak, içinde bulundukları sektör hakkında bilgiler verecek, firmaları ve insan kaynakları politikaları hakkında bilgilendirme yapacaklar. Ayrıca organize edilecek konferanslar, seminerlerle insan kaynakları ile ilgili eğitimler hakkında katılımcılara bilgilendirmeler yapılacak ve dolayısıyla vatandaşlarımızın kişisel gelişimlerine de katkılar sağlanacak. Bursa’mızın işgücü piyasasına önemli kazanımlar kattığına inandığımız Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’na vatandaşlarımızın yoğun katılımını bekliyoruz. İşsizlikle etkin mücadeleye katkı sağlayacak olan bu etkinliğe katılımları ile destek olacak tüm firmalarımız başta olmak üzere bu organizasyonun gerçekleşmesinde işbirliği ve desteğini esirgemeyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

10 bin açık iş pozisyonu

Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen de hükümetin 2017’de başlattığı Milli İstihdam Seferberliğinin bu yıl da devam ettiğini hatırlatarak, Kestel, İnegöl ve Gemlik’te istihdam buluşmaları gerçekleştirdiklerini söyledi. Bursa merkezinde ise çok ciddi bir organizasyona imza attıklarına dikkat çeken Türkmen, “Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’na katılacak firmalarla yaptığımız ön görüşmelerde 10 bine yakın açık iş pozisyonunu karşılamayı hedeflediklerini öğrendik. Bu iş arayanlar için önemli bir fırsat. İşimiz gücümüz istihdam sloganıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ülke ekonomisi için böylesi önemli bir etkinliğe verdikleri destek nedeniyle Büyükşehir Belediyemiz ve Bursa Kent Konseyi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.