enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,2756
EURO
50,1962
ALTIN
6.375,38
BIST
12.668,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
10°C
Bursa
10°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
4°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
5°C
Salı Parçalı Bulutlu
6°C

Gemide milyonlarca dolarlık kokain yakalandı: Kim bu Armatör Hüseyin

Gemide milyonlarca dolarlık kokain yakalandı: Kim bu Armatör Hüseyin
27.01.2025 23:06
311
A+
A-

Gemide milyonlarca dolarlık kokain yakalandı: Kim bu Armatör Hüseyin Martinik Adası açıklarında EQUALITY isimli gemiye Fransız Deniz Kuvvetleri tarafından uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Geminin eski sahibinin armatör Hüseyin B. T.’nin ATN Denizcilik’ine ait HALİÇ isimli gemi olduğu ve geminin geçen kasımda bir Panama şirketine satıldığı ortaya çıktı.

Gemide milyonlarca dolarlık kokain yakalandı: Kim bu Armatör Hüseyin

Gemide milyonlarca dolarlık kokain yakalandı: Kim bu Armatör Hüseyin

Gemide milyonlarca dolarlık kokain yakalandı: Kim bu Armatör Hüseyin

İstanbul’dan hareket eden HALİÇ/EQUALITY gemisine, Karayipler’de bulunan Martinik Adası açıklarında Fransa donanması tarafından 10 Ocak’ta operasyon düzenlendi. Operasyon sonucu gemide milyonlarca dolar değerinde kokain ele geçirildi.

Gemide milyonlarca dolarlık kokain yakalandı: Kim bu Armatör Hüseyin - Resim : 1

TUZLA LİMANINDAN YOLA ÇIKTI

Bayrak ülkesi Tanzanya olan geminin 12 Kasım 2024 tarihinde İstanbul Tuzla Limanından, Cezayir Skikda Limanına gitmek üzere ayrıldığı, deniz taşıtının Tuzla Limanından ayrıldığı tespit edildi.

Mürettebat listesinde yer alan yedi Türk vatandaşının 12 Aralık 2024 tarihinde Türkiye’ye hava yolu ile giriş yaptığı, Kolombiya uyruklu bir mürettebatın ise 12 Kasım 2024 tarihinden sonra Türkiye’ye giriş kaydının bulunmadığı öğrenildi.

Gemide milyonlarca dolarlık kokain yakalandı: Kim bu Armatör Hüseyin - Resim : 2

GEMİ KİMİN

Geminin Türk armatör Hüseyin B.T.’ye ait olduğu haberleri çıkarken, “Vesselfinder.com”da yer alan bilgiye göre, geminin son sahibi ATN Denizcilik. Ticaret Sicil Gazetesi’nden ATN Denizcilik’e bakıldığında sahibi olarak Hüseyin B. T. ismi karşımıza çıkıyor.

Geminin 7 Kasım 2024’te Panama’da bir firmaya satıldığı, 11 Kasım’da ise isim, bayrak ve MMSI (Denizcilik Mobil Hizmet Kimliği, fiilen bir denizcilik nesnesinin uluslararası denizcilik telefon numarası anlamına geliyor) numarasının değiştiği öğrenildi.

ATN Denizcilik’in Hüseyin B.T. dışında iki ortağı daha bulunuyor: Aydın K. ve Tuğçe H.T. Hüseyin B.T.’nin iki gemi kiralama ve denizcilik firmasının yönetim kurulu başkanı olduğu görülüyor.

2020 Temmuz’unda gemiyi satın alan ATN Denizcilik’in, gemiyi sattığı 2024 Kasım’ına kadar ithalat ve ihracat işlemleri incelendiğinde; yedi adet ihracat beyannamesinin olduğu tespit edildi.

Gemide milyonlarca dolarlık kokain yakalandı: Kim bu Armatör Hüseyin - Resim : 3

Gemide milyonlarca dolarlık kokain yakalandı: Kim bu Armatör Hüseyin - Resim : 4

Söz konusu operasyonun Türkiye ile bağlantılı olmadığı kaydedildi. Operasyonun yapıldığı tarihte geminin donatanının Türk olmadığı, olay ile alakalı üç Kolombiya, bir İspanya vatandaşının gözaltına alındığı belirtildi.

 

Kaynak: Odatv.com- Oğuz Ok

 

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.