Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, il genelinde yollarda buzlanma riskinin ulaşımı tehlikeye düşürebileceği belirtildi. Bu kapsamda, Uzunköprü ilçesinde tüm okullarda, il merkezi ve diğer ilçelerde ise taşımalı eğitim yapılan okullarda bugün eğitime ara verildi.
Kar yağışına karşı tüm ekiplerin görev başında olduğu vurgulandı. İpsala, Enez, Keşan, Meriç ve Uzunköprü ilçelerinde kar yağışının yoğunluğuna dikkat çekildi.
İl Özel İdaresi ve Karayolları ekiplerinin tuzlama ve yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi. Şu an kapalı köy yolu bulunmuyor. Emniyet ve jandarma trafik birimleri yollarda güvenliği sağlamak üzere görev yapıyor.
Sürücülere, kış lastiği, zincir, çekme halatı ve takoz gibi ekipmanlarla hazır olmaları uyarısı yapıldı. Kar lastiği bulunmayan sürücülerin, araçlarını en yakın akaryakıt istasyonuna park edip kar yağışının azalmasını beklemeleri istendi.
Valilik, devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle İpsala, Enez, Keşan, Meriç ve Uzunköprü ilçelerinde bazı bölgelerde kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığını bildirdi. Ekiplerin 7/24 çalıştığı ve vatandaşların can ve mal güvenliği için tüm tedbirlerin alındığı belirtildi. Gelen ihbarlara anında müdahale edildiği, çalışmaların aralıksız olarak devam ettiği ifade edildi.