Galatasaray Şampiyonluğa Uzunacak
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, divan kuruluyla buluşmasında, hedeflerinin futbol branşında şampiyonluk kazanmak ve beşinci yıldızı formalarına takmak olduğunu belirtti.
Tüm branşların başarıyla ilerlediğine dikkat çeken Özbek, sporculara ve destekçilere teşekkür etti. Futbolda hem Türkiye’de hem de Avrupa’da iyi sonuçlar elde ettiklerini vurgulayan Özbek, “Avrupa’da özlediğimiz başarıları yaşamayı ve Türkiye’de 25. şampiyonluğu kazanarak formamıza gerçek 5. yıldızı iliştirmek istiyoruz. Bunun için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Başkaları gibi kendimizi olduğumuzdan farklı göstermiyoruz, sadece işimize bakıyoruz” ifadelerini kullandı.
Son haftalardaki olayları değerlendiren Özbek, “Özellikle futbolda Galatasaray’ın başarısını engellemeye yönelik inanılmaz davranışlar görüyoruz. Bununla mücadele ediyoruz. Maçlar herkes tarafından izleniyor. Bu uygulamalar yönetimi, camiamızı, üyelerimizi ve taraftarlarımızı üzüyor. Son dönemdeki açıklamalar, Galatasaray’ın hedeflerine ulaşmasını engelleyemez. Bu engelleri aşıp Galatasaray’ı hak ettiği başarılara taşımaya kararlıyız” dedi.
Özbek, “Galatasaray’ın emeğine, kazandığı puanlara el uzatılırsa tepki gösteririm” sözlerine yer vererek “Bu söylemin arkasındayım. Galatasaray, Türkiye’nin en büyük spor markasıdır. Hak ettiğimiz puanları kimsenin gasp etmesine izin vermeyeceğiz. Rakibimiz, algı peşinde koşarak inanılmaz şeyler söylüyor. Bu algıya, futbolu yöneten kişiler destek veriyor” açıklamalarında bulundu.
Sivasspor maçındaki hakem yönetiminin kabul edilemez olduğunu belirten Özbek, “Bu konuda gereken girişimleri yaptık. Amacımız kaos çıkarmak değil, hak aramaktır. Futbolun kaosa sürüklenmesini önleyecek tedbirlerin alınmasını umuyoruz” dedi. Galatasaray’ı destekleyen kurumlara teşekkür eden Özbek, “Birlik ve beraberliğimiz sayesinde bu zorlukları aşacağız” diye konuştu. Özbek, “Bizi engellemeye çalışanlara söylüyorum: Ne yaparlarsa yapsınlar bizi durduramazlar. İyi futbolla ve adaleti savunarak galip geleceğiz. Bu mücadelede sizlerin yanımızda olmasını istiyorum. Galatasaray bir olduğu sürece, kimse karşısında duramaz” diyerek sözlerini tamamladı.