
Doğadan topladığı ölü ağaç dallarından sergi
Doğadan topladığı ölü ağaç dallarından sergi açtı Emekli olduktan sonra yaşamını doğayla iç içe, dingin bir tempoda sürdürmeyi tercih eden Tansel Saylı, hafta sonları çıktığı doğa yürüyüşlerinde sıradışı bir ilgi alanı geliştirdi.
Saylı, yürüyüşleri sırasında rastladığı ve hayvan figürlerini andıran ölü ağaç dallarını birer sanat eseri gözüyle değerlendirerek toplamaya başladı.
Yıllar içerisinde 100’ün üzerinde doğal formdan oluşan eşsiz bir koleksiyon oluşturan Saylı, bu özel birikimini “Doğadan Yansımalar ve Küçük Prens” adıyla sergiye dönüştürdü.
Sergi, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın katılımıyla Sümbüllü Bahçe Konağı’nda sanatseverlerle buluştu.
Doğanın sunduğu formları, insanın hayal gücüyle buluşturan bu sergi, ziyaretçileri hem doğal dengeye duyulan saygıya hem de çevresel farkındalığa davet ediyor.

Doğadan topladığı ölü ağaç dallarından sergi
Osmangazi Belediyesi’nin destekleriyle Sümbüllü Bahçe Konağı’nda sanatseverlerle buluşan “Doğadan Yansımalar ve Küçük Prens” sergisi, çevre bilinci ve doğa sevgisini merkezine alan farklı yaklaşımıyla dikkat çekti.
Serginin açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, serginin dünyada bir ilk olduğunu vurgulayarak, çevreye karşı duyarlılığın her geçen gün daha da önem kazandığını ifade etti.
“Doğa, hava, su ve çevrenin hızla kirlendiği bir çağda yaşıyoruz. Oysa bizim başka bir gezegenimiz yok. Eğer bu değerleri koruyamazsak, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakamayacağız. Bu sergi, sadece bir sanat etkinliği değil; aynı zamanda doğaya saygı duruşudur. Bu farkındalığı bizlere yaşattığı için Sayın Tansel Saylı’ya teşekkür ediyorum,” diyen Başkan Aydın, serginin doğayı koruma bilincini artıracağına olan inancını da dile getirdi.
Doğasever sanatçı Tansel Saylı ise konuşmasında, sergide yer alan tüm eserleri 14 yıl boyunca doğadan, hiçbir müdahalede bulunmadan topladığını belirtti.
“Ölü ağaç dallarının doğal haliyle sergilendiği bu koleksiyon, aslında doğanın bize sunduğu şekillerle hayvan figürlerini anlatıyor. Amacım, özellikle çocuklarımızda doğa sevgisini uyandırmak ve çevre kirliliğine karşı bir farkındalık oluşturmak.”
Saylı, serginin ortaya çıkmasında Osmangazi Belediyesi’nin ve Başkan Erkan Aydın’ın desteklerinin çok kıymetli olduğunu belirterek,
“Bugüne kadar dünyada hiçbir sanat dalında böyle bir örnekle karşılaşılmadı. Bu çalışmayı ortaya koymuş olmaktan büyük bir gurur duyuyorum,” dedi.

Doğadan topladığı ölü ağaç dallarından sergi
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Erkan Aydın, Tansel Saylı, protokol üyeleri ve çok sayıda sanatsever sergiyi gezerek doğadan gelen bu sıra dışı eserleri yakından inceleme fırsatı buldu.
Sergi, doğanın içindeki estetik dili yeniden keşfetmek isteyen herkesi, farkındalık ve ilham dolu bir yolculuğa davet ediyor.