ABD ile Çin arasındaki gerilim tırmanışa geçiyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın “Çin teslim olmayacak” söylemlerinin ardından Çin’den yapılan ithalata yönelik gümrük vergilerini %104’e çıkarması, Pekin yönetiminin sert tepkisine neden oldu.
Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin bu hamlesine misilleme olarak haklarını ve çıkarlarını korumak adına kararlı ve etkili adımlar atacağını duyurdu. Bakanlık Sözcüsü Lin Jian, düzenlediği basın toplantısında ABD’yi gümrük vergilerini bir baskı aracı olarak kullanmakla suçladı ve Çin’in bu tür zorbalıklara boyun eğmeyeceğini vurguladı.
Jian, ABD’nin sorunu diyalog ve müzakere yoluyla çözmek istiyorsa eşitlik, saygı ve karşılıklı çıkar ilkelerine dayalı bir yaklaşım benimsemesi gerektiğini belirtti.
Gelişmeler takip ediliyor…