İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması sonrası başlayan protestolar ve gözaltılar sürüyor. Maltepe’deki mitingde halk tepkisini dile getirirken, bazı ünlülerin sessizliği dikkat çekiyor. Komedyen Cem Yılmaz da bu sessizliğiyle gündeme gelmişti. Şarkıcı Atilla Taş, Yılmaz’ı hedef alan bir paylaşım yaparak “Ölü taklidine devam mı hocam?” demişti. Günlerdir sessiz kalan Yılmaz, sonunda X hesabından bir açıklama yayınladı.
Yılmaz paylaşımında, “Yarın Bayram! Herkese iyi bayramlar. Günlük siyaseti bırakalı çok oldu. Ancak son 15-20 yıldır ülkemizde siyaset, hizmet yarışından çok, karşı tarafı yok etme, aşağılama ve yıldırma çabasına dönüştü. Ülkede normallik kalmadı. En basit konularda bile kavga çıkıyor. Eskiden Ramazan’da bir iyilik olurdu, o da yok artık” dedi.
Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “Dileğim, sokağa çıkan insanların sesine kulak verilmesi ve devletin halka hizmet etmesi. Ayrıca birkaç bilgi: Benim menajerim yok, hiç olmadı. 30 yıldır vergi veriyorum, maliye sürekli inceliyor. Sorun yok, keşke herkesi inceleseler. Paylaşımlarımı istediğim zaman yaparım. Sokaktaki vatandaşla aramda bir fark yok. Belki Pikachu’ya gülmeyecek kadar dertliyim. Mevcut durumdan memnun değilim. Ağzıma geleni söylememi isteyenler de dahil herkesin hakkının verilmesini istiyorum. Beni boykot etmek isteyenlere küçük bir not: Ben bir şey satmıyorum. Ben sizin kazanmanızı istiyorum. Gençleri rahat bırakın, gerçekten gerek yok. Bayram yarın.”