
Yıldırım’da kadınlar dikiş ve nakış kursu
Yıldırım’da kadınlar dikiş ve nakış kursu ile ekonomiye katkı sağlıyor Yıldırım Belediyesi’nin düzenlediği dikiş ve nakış kursları, kadınlara hem el becerilerini geliştirme hem de aile ekonomilerine katkı sağlama imkânı sunuyor. Kurslara katılan kadınlar, yeteneklerini ürünlere dönüştürerek hem üretken bireyler haline geliyor hem de sosyal çevrelerini genişletme fırsatı yakalıyor. Ortaya koydukları el emeği göz nuru eserlerle ekonomik kazanç elde eden kadınlar, aynı zamanda kendi başarı hikayelerini yazmanın gururunu yaşıyor. Yıldırım Belediyesi’nin Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi çatısı altında faaliyet gösteren kadın eğitim ve girişimcilik merkezlerinde eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Usta öğreticiler eşliğinde dikiş ve nakışın tüm inceliklerini öğrenen kadınlar, haftanın 6 günü süren kurslarda hem yeteneklerini geliştiriyor hem de el emeği göz nuru ürünler ortaya çıkarıyor.
Kadınların birlikte üretim yaparak sosyalleştiği bu anlamlı projede üretilen ürünler, belediyenin pazar alanlarında kurduğu stantlarda satışa sunuluyor. Bu sayede kursiyerler, aile ekonomilerine katkıda bulunma imkânı bulurken, kendi emeklerini kazanca dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyor. Yıldırım Belediyesi, bu tür projelerle kadınların hem ekonomik hem de sosyal alanda güçlenmelerine destek olmayı sürdürüyor.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, güçlü, marka değeri yüksek ve üretimde öncü bir Yıldırım hedefinin kadınların katkılarıyla mümkün olacağını vurguladı. Başkan Yılmaz, “Kadınların ekonomik olarak güçlenmesi, ev ekonomilerine katkıda bulunmaları, meslek edinmeleri ve sosyalleşmeleri için ilçemizde 25 farklı noktada kadın eğitim ve girişimcilik merkezleri kurduk. Bu merkezlerde; halıcılıktan dikişe, CNC kullanımından bebek konfeksiyonuna, e-ticaretten ev tekstiline kadar 55 farklı alanda eğitimler sunuyoruz. Şimdiye kadar binlerce kadının eğitim aldığı bu merkezler, kadınların mesleki bilgi ve becerilerini artırmalarını sağladı. Mezun olan birçok kursiyerimiz ise bu eğitimler sayesinde iş hayatına atıldı.
Dünyada var olan her şeyde kadınların yadsınamaz bir emeği olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Kadınların desteği ve emeği olmadan başarıya ulaşmış bir proje veya çalışma görmek mümkün değil. Kadınların hikâyelerini daha güçlü bir şekilde yazmalarına katkı sağlamak bizim için en büyük mutluluk kaynağı. Emeklerini ekonomik değere dönüştürmek için çabalayan tüm kadınlarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı. Başkan Yılmaz, bu tür projelerin kadınların hem ekonomik hem de sosyal yaşamda daha aktif bir rol üstlenmelerine destek olmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.