enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,2796
EURO
50,2391
ALTIN
6.413,09
BIST
12.456,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
11°C
Bursa
11°C
Az Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
10°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
5°C
Pazartesi Karla Karışık Yağmurlu
3°C

Yıldırım’da Güvenli Şehir İçin Güç Birliği

Yıldırım’da Güvenli Şehir İçin Güç Birliği
08.05.2025 23:35
23
A+
A-

Yıldırım’da Güvenli Şehir İçin Güç Birliği Yıldırım’da Güvenli Kent İçin Ortak Adım Bursa Belediyeler Birliği tarafından, kamu kurumları ve sektör temsilcilerinin geniş katılımıyla düzenlenen “Kamusal Alanlarda İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı” kapsamlı bir programla başladı.

Yıldırım’da Güvenli Şehir İçin Güç Birliği

Yıldırım’da Güvenli Şehir İçin Güç Birliği

Yıldırım’da Güvenli Şehir İçin Güç Birliği

Yıldırım’da Güvenli Şehir İçin Güç Birliği Bursa Belediyeler Birliği Öncülüğünde, Kamusal Alanda Güvenli Çalışma Ortamları İçin Stratejik Çalıştay Başladı Bursa Belediyeler Birliği tarafından kamusal alanlarda iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak, belediyeler arası iş birliğini güçlendirmek ve hizmet verimliliğini artırmak amacıyla düzenlenen “Kamusal Alanlarda İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı”, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.

Yıldırım’da Güvenli Şehir İçin Güç Birliği

Belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile birlikte alanında uzman 150’den fazla ismin katılımıyla gerçekleşen çalıştay, iki gün boyunca kapsamlı oturumlarla devam edecek Yıldırım Belediye Başkanı ve Bursa Belediyeler Birliği Başkanı Oktay Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen çalıştay, şehrin yönetici kadrolarını, akademiyi ve sivil toplumu bir araya getirdi. Etkinliğe Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa BozbeyUludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun YılmazNilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemirbirliğe üye belediye başkanları, kamu kurumlarının temsilcileri, alanında uzman akademisyenler, meslek örgütleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bursa Belediyeler Birliği Başkanı Oktay Yılmaz: “Güvenli şehirler, sadece betonla değil; insan odaklı bir yönetim anlayışıyla inşa edilir”

Belediyelerin sorumluluğunda bulunan kamusal alanlardaki iş güvenliği risklerinin ele alındığı çalıştayda; mevzuat güncellemeleri, sahadaki uygulamalar, karşılaşılan zorluklar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Katılımcılar, bilgi ve deneyim paylaşımıyla yerel yönetimlerin bu alandaki kapasitesinin artırılmasını hedefleyen oturumlara aktif şekilde katkı sundu.

 ÖNCE İNSAN VURGUSU

Yıldırım’da Güvenli Şehir İçin Güç Birliği

Yıldırım’da Güvenli Şehir İçin Güç Birliği

Kamusal alanlarda çalışan sağlığı ve iş güvenliği uygulamalarının, vatandaşa daha hızlı, etkili ve kaliteli hizmet olarak geri döneceğini vurgulayan Bursa Belediyeler Birliği ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, iş güvenliğine dair bakış açısının değişmesi gerektiğini ifade etti.

“Güvenli bir şehir, yalnızca sağlam binalarla değil; insanı merkezine alan bir yönetim anlayışıyla kurulur” diyen Başkan Yılmaz, iş sağlığı ve güvenliğinin sadece fiziki önlemlerle sınırlı olmadığını, zihinsel ve kültürel bir dönüşümle mümkün olabileceğini belirtti.

“İş sağlığı ve güvenliği; sadece sahadaki uygulamalarla değil, karar mekanizmalarımızda ve günlük hizmet anlayışımızda da içselleştirilmesi gereken bir koruma alanıdır. Buna sadece yasal bir zorunluluk ya da bireysel bir sorumluluk gibi bakmak eksik olur. Bu mesele, toplumsal bilinç ve ortak görev duygusuyla ele alınmalıdır” ifadelerini kullanan Başkan Yılmaz, bu çalıştayın da temel amacının bu farkındalığı artırmak olduğunu sözlerine ekledi.

ŞEHRE DEĞER KATACAK

Çalıştay kapsamında kamusal alanlarda karşılaşılan riskler, bu risklerin nasıl yönetileceği, mevcut uygulamaların ne ölçüde yeterli olduğu ve daha güvenli çalışma ortamları oluşturmak için atılması gereken yeni adımların kapsamlı şekilde ele alınacağını ifade eden Bursa Belediyeler Birliği ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, çalıştayın yalnızca teorik değil, pratik çözümlere de ışık tutacağını vurguladı.

“Kamu kurumlarımızdan, üniversitelerimizden, sivil toplum kuruluşlarından ve sahada görev yapan iş sağlığı ve güvenliği alanında deneyimli akademisyenler, mühendisler, saha uygulayıcıları ve yöneticiler bu çalıştaya çok değerli katkılar sunacak. Alanın içinden gelen uzman isimlerin görüşleriyle yolumuzu daha sağlam çizeceğimize inanıyorum,” diyen Yılmaz, çalıştayın yalnızca bir tartışma platformu değil, aynı zamanda yerel yönetimlerin güvenli hizmet üretiminde başvuracağı bir rehber niteliği taşıyacağını ifade etti.

“Bu buluşmadan çıkacak tavsiye, görüş ve öneriler, çalışan sağlığı ve iş güvenliği politikalarımıza yön verecek. Bu nedenle çalıştayı çok önemsiyor, katkı sağlayan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

9 MASADA 150 UZMAN

Yıldırım’da Güvenli Şehir İçin Güç Birliği

Yıldırım’da Güvenli Şehir İçin Güç Birliği

Protokol konuşmalarının ardından çalıştay, iş sağlığı ve güvenliği alanında kritik başlıkların masaya yatırıldığı oturumlarla devam etti. Kamusal alanlarda güvenli çalışma ortamlarının sağlanması amacıyla 9 ayrı tematik masa etrafında düzenlenen oturumlara, kamu ve özel sektörden 150’nin üzerinde uzman, akademisyen ve uygulayıcı katılım sağladı.

Çalıştayda ele alınan başlıca konu başlıkları arasında;
Kamusal Alanlarda Risk Yönetimi ve Güvenlik Standartları, İSG Eğitim ve Farkındalık Programları, İş Kazaları ve Hukuki Süreçler, Altyapı Güvenliği, Yüklenici Kuruluşlarda Çalışan Güvenliği, Dijital İSG Uygulamaları, Psikososyal Riskler ve Meslek Hastalıkları, Yangın ve Acil Durum Yönetimi ile Çevresel Riskler ve Sürdürülebilir İSG Politikaları yer aldı.

Katılımcılar, bilgi ve deneyimlerini paylaşarak, sahadaki uygulamalara yönelik somut çözüm önerileri geliştirdi. Uzmanlar tarafından ortaya konan öneriler, yerel yönetimlerin uygulamalarına yön verecek stratejik çıktılar açısından büyük önem taşıyor.

İki gün sürecek olan çalıştay, yarın gerçekleştirilecek oturumlar ve sonuç değerlendirmesiyle sona erecek.

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.