Şili polisi, doğu Santiago’da yaptığı bir operasyonla, mücevher ve saat gibi çalıntı mallara el koydu. Yetkililer, saatlerden birinin ünlü aktör Keanu Reeves’e ait olduğunu doğruladı. Rolex Submariner, Reeves’in adı ve “2021, JW4, teşekkürler, John Wick Beş” yazılıymış.
Saatin, 2023 sonlarında Reeves’in Los Angeles’taki evinden çalındığı tahmin ediliyor. Şili polisi, ABD yetkilileriyle iş birliği yaparak, saatin aktörün evinden çalındığını belirledi.
Reeves, 2021’de “John Wick: Chapter 4” filminde çalıştığı dublör ekibine aynı saatten hediye etmişti. Rolex’in internet sitesine göre, Submariner modelinin değeri yaklaşık 9 bin dolar (Yaklaşık 320 bin TL).
Operasyonda ele geçirilen eşyalar arasında Keanu Reeves’e ait üç saat olduğu belirlendi. Polis, soygunlarla bağlantılı 21 yaşında bir şüpheliyi gözaltına aldı.
CNN Şili’nin haberine göre, Şili ve ABD yetkililerinin iş birliği, eşyaların aktörle ilişkilendirilmesini ve olaya dair önemli ipuçlarının edinilmesini sağladı. Reeves’in temsilcilerinden konuyla ilgili bir açıklama bekleniyor.
Şili polisi, ele geçirilen çalıntı eşyaların sahiplerine iade edilmesi için çalışırken, Keanu Reeves’in ev soygunundan bu yana süren soruşturma uluslararası bir boyut kazandı.