enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,1936
EURO
50,3706
ALTIN
6.393,25
BIST
12.372,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
3°C
Bursa
3°C
Az Bulutlu
Çarşamba Çok Bulutlu
7°C
Perşembe Açık
11°C
Cuma Az Bulutlu
11°C
Cumartesi Çok Bulutlu
8°C

Türkiye erkekler ve kadınlar amatör açık şampiyonası başladı

Türkiye erkekler ve kadınlar amatör açık şampiyonası başladı
09.01.2026 15:46
1
A+
A-

Antalya’nın Serik ilçesinde 12 ülkeden 60 sporcunun katılımıyla düzenlenen Türkiye Erkekler ve Kadınlar Amatör Açık Şampiyonası (Turkish Amateur Open 2026) başladı.

Türkiye Golf Federasyonu tarafından Belek turizm merkezindeki Kaya Palazzo Golf Kulübü’nde düzenlenen Türkiye Erkekler ve Kadınlar Amatör Açık Şampiyonası başladı. Organizasyonda, Türkiye başta olmak üzere İngiltere, Estonya, İsviçre, Bulgaristan, Polonya, Irak, Malta, İskoçya, Almanya, Kosova ve İran’ın da aralarında bulunduğu 12 ülkeden 49 erkek ve 11 kadın golfçü mücadele ediyor. Turnuva pazar günü gerçekleştirilecek final oyunlarının ardından ödül töreniyle sona erecek.

TGF Genel Sekreteri İhsan Gencay Asan, “12 ülkeden 60 sporcu müsabakaya katıldı. Turnuva sonucunda erkeklerin kazanına nisan ayındaki Turkish Airlines Open’a katılma hakkı veriyoruz. Avrupa’nın en iyi elit sporcularını ağırlıyoruz. Türk sporcularına da güveniyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu turnuvayı düzenli hale getirmeyi planlıyoruz” dedi.

FEDERASYON TARİHİNDE İLK

Federasyon faaliyetlerini de anlatan Asan, şunları söyledi:

“Federasyonumuz geçen sene sportif anlamda en başarılı yılı geçirdi. Yurt dışında 36 müsabakadan 49 madalya kazandık. Bu federasyonun tarihinde bir sezonda yurt dışında en fazla madalya kazandığı yıl oldu.

54 sporcu milli formayı giydi. 54 sporcunun 2’si engelli milli takım sporcularımız. Sportif anlamda çıtayı yukarı taşıdık. 2026’da daha yukarı çıkarmak istiyoruz. 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda oyuncumuzun katılması yönünde çalışmalarımız sürüyor. Milli takım seçim süreci ve yurt dışındaki yarışmalara katılacak sporcularımızın hazırlık sürecini en iyi seviyede hazırlıyoruz”

3 madalyayla memleketine dönen Begüm Sezin Dikici, davul zurnayla karşılandı

Okçular Vakfı Spor Kulübü Müdürü Mehmet Oruç’tan Fetih Kupası açıklaması: Uluslararası seviyeye ulaştı

13. Fetih Kupası’nın açılış töreni yapıldı

Jake Paul – Mike Tyson ağır siklet boks müsabakası sonuçlandı! 78-74’lük puanla kazanan belli oldu…

Kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden başpehlivan Ali Altun, son yolculuğuna uğurlandı…

Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığına adaylığını duyurdu

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.