
Turizm Sektörü Yangın Güvenliği İçin Bursa Business School Buluştu
Turizm Sektörü Yangın Güvenliği İçin Bursa Business School’da Buluştu Turizm sektörünün temsilcilerini buluşturan seminerde, yangın güvenliği bilincinin artırılması, teknik ekipmanların verimli kullanımı, mevzuattaki yenilikler ve denetim süreçleri tüm yönleriyle değerlendirildi. Etkinlikte, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Dr. Kamil Özer, GÜMTOB Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Artıç, Bursa İtfaiye Daire Başkanı Canalp Berkdemir ile birlikte sektörün öncü isimleri ve birçok turizm paydaşı yer aldı.
Açılışta konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, yangın güvenliğinin yalnızca teknik bir konu değil, aynı zamanda etkili bir yönetim ve organizasyon meselesi olduğunu vurguladı. Batmaz, “Otellerde yangın güvenliğine dair farkındalığı artırmayı, bilgi paylaşımını teşvik etmeyi ve başarılı uygulamaların yaygınlaşmasına katkı sunmayı amaçlıyoruz. Özellikle Uludağ gibi turizm potansiyeli yüksek bölgelerde, hizmet kalitesinin yanında güvenliğin de standart bir unsur haline gelmesi büyük önem taşıyor. Burada en kritik rol eğitimde. En gelişmiş teknolojilere sahip olsak bile, bu sistemleri doğru kullanacak insan kaynağı yoksa teknoloji tek başına yeterli olmaz.” diye konuştu.

Turizm Sektörü Yangın Güvenliği İçin Bursa Business School Buluştu
Turizm sektöründe güvenlik standartlarının yükseltilmesinin önemine dikkat çeken Kültür ve Turizm İl Müdürü Dr. Kamil Özer, “BTSO ve Bursa Business School’un liderliğinde, GÜMTOB iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz bu seminerde otel işletmecilerimize belgelendirme ve denetim süreçleri hakkında kapsamlı bilgi aktardık. Bu tür etkinlikler sektörümüz için kritik bir rol oynuyor. Bursa Business School, hem kentimizin hem de ülkemizin turizm vizyonuna büyük katkı sağlıyor. Ayrıca Bursa Business School ve Swissôtel, turizm altyapısına değer katan örnek tesisler olarak ön plana çıkıyor.” ifadelerini kullandı.
Seminerin hem içeriğine hem de düzenlendiği mekâna dikkat çeken GÜMTOB Başkanı Buğra Artıç, otel yangınlarının ardından bilinçlendirme çalışmalarının öneminin daha da arttığını vurguladı. Artıç, “Yeni yürürlüğe giren mevzuatlar doğrultusunda tesislerimizi bilgilendirmek amacıyla böyle bir semineri, Bursa’nın en donanımlı tesislerinden biri olan Swissôtel’de ve Bursa Business School çatısı altında düzenledik. Yangın güvenliği gibi kritik bir konuda, güçlü bir altyapıya sahip bir tesiste buluşmak ayrı bir anlam taşıyor. Ayrıca, Uludağ Alan Başkanlığı’nın kurulmasıyla birlikte bölgede dört mevsim turizm ve özellikle sağlık turizminde önemli fırsatlar oluştu. Bu süreçte Swissôtel ve Bursa Business School’un liderliği büyük bir değer taşıyor.” dedi.

Turizm Sektörü Yangın Güvenliği İçin Bursa Business School Buluştu
Seminerin sektör temsilcileri için taşıdığı öneme değinen turizmci Erdal Kaya, sektörün kısa sürede iki büyük yangın felaketi yaşadığını hatırlatarak, “Bu tür acı tecrübelerin bir daha yaşanmaması için düzenlenen bu semineri son derece kıymetli buluyorum. Bursa Business School çatısı altında sektör paydaşlarıyla bilgi alışverişinde bulunmak bizler için büyük bir fırsat. BTSO’nun eğitimden konaklamaya kadar her alanda bize sunduğu destek ciddi anlamda hissediliyor. Sektörü geliştiren projelerde her zaman BTSO’nun katkısını yanımızda görmek güven veriyor.” ifadelerini kullandı.
Seminer, otelcilik sektöründe yangın güvenliğine yönelik güncel mevzuatların, uygulanabilir çözüm önerilerinin ve başarılı uygulama örneklerinin aktarıldığı teknik sunumlarla tamamlandı. Program sonunda, paydaşlar arasında iş birliğini güçlendirmek ve sektör genelinde güvenlik standartlarını daha üst seviyeye taşımak için atılabilecek ortak adımlar masaya yatırıldı.