İBB Başkanı İmamoğlu İfade Veriyor
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’in “tehdit edilmesi” ve bazı soruşturmaların bilirkişilerine yönelik “hedef gösterme” iddialarıyla ilgili iki soruşturmada ifade verecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, bugün Çağlayan Adliyesi’nde olacak.
İmamoğlu’na çeşitli muhalefet partileri de destek verecek. CHP, İYİ Parti, DEM Parti ve Gelecek Partisi, adliye önünde toplanarak İmamoğlu ile dayanışma gösterecek.
İmamoğlu’ndan Açıklama
İmamoğlu, ifade işlemiyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu kötü gidişata dur demek için partimiz yola çıktı. Bu dibe vuruştan kurtulmanın tek yolu seçimdir. Erken seçim. Bu yüzden Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, partimiz için son derece demokratik bir cumhurbaşkanı adayı belirleme süreci başlattı. Partimizin bu kararını en güçlü bir şekilde destekliyorum. Hepimiz bu süreçte güçlerimizi birleştirmeliyiz.” dedi.
CHP Genel Başkanı Özel’in Çağrısı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İmamoğlu’nun ifadesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Yarın ifadeye çağrılan İstanbul’un ta kendisidir. Başta Cumhuriyet Halk Partililerdir. Ama bütün demokratlardır. Ekrem İmamoğlu’na oy veren, gelecekte oy vermeyi düşünen ya da ona yapılan haksızlığı kendine yapılmış olarak hisseden herkes bu ülkenin geleceğinin teminatıdır. O yüzden ben İstanbul’u yarın ifade vermeye çağırıyorum.”