Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik Anonim Şirketi’nin Ocak-Haziran 2025 dönemine ait mali denetimi tamamlandı. Birgün gazetesinden Mustafa Bildircin’in haberine göre, bağımsız denetim şirketinin raporu, ekonomik krizin etkilerini hafifletmek için çeşitli görevler üstlenen şirketin rekor düzeyde zarara uğradığını gösterdi. Raporda ayrıca şirketin özkaynaklarının ciddi oranda azaldığı belirtiliyor.
Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik, 2025 yılının ilk yarısında 29 milyar 47 milyon TL hasılat elde etti. Ancak, satış maliyeti 25 milyar 544 milyon TL, pazarlama giderleri ise 7 milyar 20 milyon TL olarak gerçekleşti. Bu gelir-gider dengesizliği sonucu şirket, 29 milyar TL’lik hasılatına rağmen 1 milyar 563 milyon 931 bin TL net dönem zararı açıkladı.
Şirketin finansal durumu dikkat çekici ayrıntılar içeriyor. Tarım Kredi Market, altı ayda 1 milyar 382 milyon TL faiz ödemesi yaptı. Kısa vadeli banka kredisi borcu 4,6 milyar TL’ye, uzun vadeli banka kredisi borcu ise 2,7 milyar TL’ye yükseldi.
Denetim raporu, şirketin özkaynaklarında kayda değer bir erime olduğunu da ortaya koydu. 2024 yılında 3 milyar 999 milyon TL olan özkaynaklar, Haziran 2025 itibarıyla 2 milyar 425 milyon TL’ye geriledi.
1,5 milyar TL’lik zarara rağmen, şirket üst düzey yöneticilerine önemli miktarda ödeme yaptı. 2024’ün ilk yarısında 7,1 milyon TL olan ödemeler, 2025’in ilk yarısında 12,9 milyon TL’ye yükseldi.