enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,2784
EURO
50,2543
ALTIN
6.404,06
BIST
12.534,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Çok Bulutlu
11°C
Bursa
11°C
Çok Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
10°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
6°C
Pazartesi Karla Karışık Yağmurlu
4°C

Suudi Arabistan: İsrail ile normalleşmeye her gün yaklaşıyoruz

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, İsrail’in normalleşmeye her gün yaklaştığını belirtti.

Suudi Arabistan: İsrail ile normalleşmeye her gün yaklaşıyoruz
21.09.2023 06:42
43
A+
A-

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, İsrail ile ABD’nin arabuluculuğunda yürütülen normalleşme görüşmelerine ilişkin konuştu. Muhammed bin Selman, İsrail ile normalleşmeye ilişkin “Her gün yaklaşıyoruz.” dedi.

İsrail ile normalleşme konusunda Filistin meselesinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Muhammed bin Selman, İran’ın nükleer silah elde etmesinin “kötü bir adım” olacağını, bunu kullanmanın mümkün olmadığını ve “nükleer silah kullanmanın dünyanın kalanıyla bir savaşa yol açabileceğini” söyledi.

İran’ın nükleer silah elde etmesi sorulan Suudi Arabistan Veliaht Prensi “Eğer ki onlar üretirse biz de ediniriz.” ifadesini kullandı.

DİPLOMATİK İLİŞKİ HENÜZ GERÇEKLEŞMEDİ

İsrail ve Suudi Arabistan’ın herhangi bir diplomatik ilişkisi bulunmuyor. ABD ise Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Fas, Sudan gibi Arap ülkeleriyle olduğu gibi Suudi Arabistan’ın da İsrail’le normalleşme anlaşması imzalaması için arabuluculuk yürütüyor.

Suudi Arabistan’ın, normalleşme için İsrail’den Filistin meselesine ilişkin somut adım atmasını istediği belirtilirken, ABD’den de “güvenlik teminatı” ve “sivil amaçlı nükleer güç” talep ettiği paylaşılıyor.

İsrail’de aşırı sağcı isimlerin kritik görevlere geldiği, ülke tarihinin “en sağ kabinesi” diye tanımlanan hükümetin başındaki Netanyahu’nun ise Filistinlilere ilişkin taviz vermekte zorlanacağı değerlendiriliyor. (AA)

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.