enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,1937
EURO
50,3862
ALTIN
6.415,42
BIST
12.392,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Çok Bulutlu
7°C
Bursa
7°C
Çok Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
11°C
Cuma Çok Bulutlu
10°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
5°C

Srebrenitsa Şehitleri Yıldırım’da Yad Edildi

Srebrenitsa Şehitleri Yıldırım’da Yad Edildi
15.07.2025 00:13 | Son Güncellenme: 15.07.2025 00:29
22
A+
A-

Srebrenitsa Şehitleri Yıldırım’da Yad Edildi Yıldırım’da Srebrenitsa Şehitleri Dualarla Anıldı Yıldırım Belediyesi ile Bursa Bosna Sancak Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği iş birliğinde düzenlenen anma programında, insanlık tarihinin en acı sayfalarından biri olan Srebrenitsa Soykırımı’nda hayatını kaybeden Boşnak şehitler rahmet ve hüzünle anıldı. Katılımcılar, adaletin ve barışın tesisi için dualar ederken, yaşanan trajedinin unutulmaması adına birlik ve dayanışma mesajları verildi.

Srebrenitsa Şehitleri Yıldırım’da Yad Edildi

Srebrenitsa Şehitleri Yıldırım’da Yad Edildi

Srebrenitsa Şehitleri Yıldırım’da Yad Edildi

Srebrenitsa Şehitleri Yıldırım’da Yad Edildi Yıldırım Belediyesi, Bursa Bosna Sancak Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği ile birlikte Srebrenitsa Soykırımı’nda hayatını kaybeden masum canları hüzün ve rahmetle andı. Sular Vadisi’nde düzenlenen anma programı, duygusal anlara sahne oldu. Programa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra, Bursa Bosna Sancak Derneği Başkanı Sadık Şengül, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolos Yardımcısı Cenita Kocaman, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, adaletin ve insanlığın sesi olarak yaşananları unutmayacaklarını ifade etti.

Srebrenitsa Şehitleri Yıldırım’da Yad Edildi

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz:
“İnsanlık tarihine kara bir leke olarak kazınan bu soykırımın derin acısını yalnızca biz değil, vicdan sahibi tüm insanlık kalbinin en derininde hissediyor. Bu zulmü unutmamak, unutturmamak hepimizin insani ve ahlaki sorumluluğudur.”

Yıldırım Belediyesi ve Bursa Bosna Sancak Derneği, Srebrenitsa Soykırımı’nın yıl dönümünde anlamlı bir anma programı düzenledi. Katliamda hayatını kaybedenler dualarla anıldı, açılan sergi ve yapılan konuşmalarla soykırımın unutulmaması gerektiği vurgulandı.

UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

Srebrenitsa Şehitleri Yıldırım’da Yad Edildi

Srebrenitsa Şehitleri Yıldırım’da Yad Edildi

Bosna’da yaşanan insanlık dramının hâlâ taze olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Binlerce masum insan sadece isimleri, inançları ve kimliklerinden dolayı acımasızca katledildi. Srebrenitsa’da yaşananlar, insanlık tarihine kara bir leke olarak kazınmıştır. Bu acı sadece Boşnak halkının değil, vicdan sahibi tüm insanlığın yüreğinde yankı buluyor. Bugün, Bosna’nın sokakları, harap binaları ve her biri bir hikâyeyi anlatan mezar taşları hâlâ o büyük acının sessiz tanıklarıdır.

Bilge lider Aliya İzzetbegoviç’in, ‘Ne yaparsanız yapın, soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır’ sözünü bir uyarı değil, bir sorumluluk bilinciyle benimsiyoruz. Srebrenitsa’da yaşam hakları ellerinden alınan kardeşlerimizi, bir kabri dahi çok görülen şehitlerimizi yüreklerimize defnettik. Biz, onları ne unutacağız ne de unutturacağız. Bu hafızayı yaşatmak ve bir daha asla demek için buradayız. Çünkü unutmamak, insanlık onurunu korumaktır” dedi.

FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Bosna’da ve Kosova’da yaşanan acıların hâlâ hafızalarda taptaze olduğunu dile getiren Bursa Bosna Sancak Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Sadık Şengül, “Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in ‘Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır’ sözleri, bizim için sadece bir hatırlatma değil, aynı zamanda bir mücadele çağrısıdır. Bu acıları unutmamak ve unutturmamak boynumuzun borcu. Yaşadıklarımızı unutmayacağız ve bu acıların bir daha yaşanmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolos Yardımcısı Cenita Kocaman ise Srebrenitsa’nın Bosna’da yaşanan son soykırım olduğunu hatırlatarak, “Ne yazık ki bu bizim ilk acımız değildi. Bosna halkı o karanlık günlerde defalarca kez insanlık dışı muamelelere, katliamlara maruz kaldı. Ancak bizler asla intikam duygusuyla hareket etmeyeceğiz. Ama yaşadıklarımızı da, yaşatanları da unutmayacağız. Hafızamıza sahip çıkarak geleceğimizi şekillendireceğiz” diye konuştu.

Programın devamında Srebrenitsa Soykırımı’nı anlatan özel bir fotoğraf sergisi açıldı. Duygu yüklü anlara sahne olan etkinlikte, birlik ve paylaşım ruhunu simgeleyen aşure ikramı da gerçekleştirildi.

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.