enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,2746
EURO
50,1792
ALTIN
6.387,33
BIST
12.668,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
11°C
Bursa
11°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
10°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
3°C
Pazartesi Karla Karışık Yağmurlu
4°C

SPK’dan Reysaş yöneticilerine usulsüzlükten ceza!

SPK’dan Reysaş yöneticilerine usulsüzlükten ceza!
20.06.2025 13:04
7
A+
A-

SPK’dan Reysaş yöneticilerine usulsüzlükten ceza! Reysaş Taşımacılık ve Lojistik AŞ ile şirketin denetimden sorumlu komite üyeleri Cem Akgün ve Erem Ersoy hakkında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından idari para cezası uygulandı.

SPK’dan Reysaş yöneticilerine usulsüzlükten ceza!

SPK'dan Reysaş yöneticilerine usulsüzlükten ceza!

SPK’dan Reysaş yöneticilerine usulsüzlükten 

Reysaş Taşımacılık ve Lojistik AŞ ile şirketin denetimden sorumlu komite üyeleri Cem Akgün ve Erem Ersoy hakkında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından idari para cezası uygulandı.

Cezaların gerekçesi, sermaye artırımı sonrası kamuya açıklanması gereken bilgilerin zamanında bildirilmemesi.

SPK’nın yaptığı incelemeye göre, Reysaş ve komite üyeleri, sermaye artırımı sonrası elde edilen fonun kullanımına ilişkin raporun hazırlanması ve özel durum açıklamasının yapılması yükümlülüğünü ihlal etti. Bu durum, VII-128.1 sayılı Pay Tebliği’nin 33. maddesine aykırılık teşkil ediyor.

153 Bin TL’lik Ceza

SPK, her biri için 51.236 TL olmak üzere Reysaş Taşımacılık ve Lojistik AŞ’ye, Cem Akgün’e ve Erem Ersoy’a toplamda 153.708 TL idari para cezası kesti.

İlgili düzenlemeye göre, sermaye artırımının sonuçları kamuya ilan edildikten sonraki 15 gün içerisinde fon kullanım raporunun ve özel durum açıklamasının yapılması gerekiyor. Reysaş’ın bu yükümlülüğü yerine getirmemesi nedeniyle cezai işlem uygulandı.

 

Kaynak: Borsa Gündem

 

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.