İstanbul’da bazı metro istasyonları geçici olarak kapatıldı. Kapatmaya İstanbul Valiliği’nin kararı neden oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 100 şüphelinin gözaltına alınmasının ardından, kamu düzenini korumak ve olası provokatif eylemleri engellemek amacıyla bu karar alındı.
M1 Yenikapı-Atatürk Havalimanı/Kirazlı Metro Hattı’nın Emniyet-Fatih istasyonu, M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı’nın Taksim istasyonu ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı ikinci bir duyuruya kadar hizmet vermiyor. Metrolar bu istasyonlarda durmadan seferlerine devam ediyor.
İstanbul Valiliği ayrıca, 19-23 Mart tarihleri arasında 4 gün süreyle kent genelinde her türlü toplantı, gösteri ve basın açıklamasını yasakladı. Valilik açıklamasında, bu kararın kamu düzenini sağlamak ve olası provokasyonları önlemek için alındığı belirtildi. Yasak kapsamında bazı cadde ve sokaklar da trafiğe kapatıldı.
Metro İstanbul da yaptığı açıklamada, valilik kararı doğrultusunda söz konusu istasyonların geçici olarak kapatıldığını duyurdu.