enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,2784
EURO
50,2543
ALTIN
6.404,06
BIST
12.534,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Çok Bulutlu
11°C
Bursa
11°C
Çok Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
10°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
6°C
Pazartesi Karla Karışık Yağmurlu
4°C

Osmangazi’de Kadın Girişimcilerle Renklenen Sokak

Osmangazi’de Kadın Girişimcilerle Renklenen Sokak
13.10.2025 21:48 | Son Güncellenme: 13.10.2025 21:56
16
A+
A-

Osmangazi’de Kadın Girişimcilerle Renklenen Sokak Osmangazi’de Kadın Girişimcilerden Renkli Dokunuşlar Osmangazi Belediyesi, kadınların üretim potansiyelini güçlendirmek ve girişimcilik heyecanını canlı tutmak amacıyla hayata geçirdiği “Kadın Girişimciler Sokağı” etkinliğini bu yıl da Kavaklı Mahallesi Seyir Terası’nda yeniden Bursalılarla buluşturdu El emeğiyle hazırlanan birbirinden özgün ürünlerin ve yöresel tatların yer aldığı renkli etkinlik, hem kadın üreticilere yeni bir vitrin sundu hem de ziyaretçilere keyifli, samimi ve unutulmaz bir deneyim yaşattı Kadınların üretim gücüyle canlanan sokakta, sanattan gastronomiye uzanan geniş bir yelpazede sergilenen ürünler büyük beğeni toplarken, etkinlik alanı gün boyu yoğun ilgi gördü.

Osmangazi’de Kadın Girişimcilerle Renklenen Sokak

Osmangazi’de Kadın Girişimcilerle Renklenen Sokak

Osmangazi’de Kadın Girişimcilerle Renklenen Sokak

Osmangazi’de Kadın Girişimcilerle Renklenen Sokak Osmangazi Belediyesi, kadınların üretim hayatında daha görünür ve etkin rol üstlenmesini sağlamak, el emeğini katma değere dönüştürmek ve girişimcilik kültürünü toplum genelinde yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.
Bu vizyon doğrultusunda hayata geçirilen “Kadın Girişimciler Sokağı”, kadınların üretim tutkularını sergileyebildiği, emeklerini paylaşabildiği ve dayanışma duygusunu güçlendirdiği anlamlı bir buluşma noktası olarak bu yıl da kapılarını açtı.

Kavaklı Mahallesi Seyir Terası’nda gerçekleşen etkinlikte, el emeğiyle üretilmiş birbirinden özgün ürünler, yöresel tatlar ve sanatsal tasarımlar renkli bir atmosfer oluşturdu. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, hem kadın üreticilerin ekonomiye katkısını görünür kıldı hem de yerel kültürün canlılığını yansıttı.

Programa Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, Kadın Girişimci Koordinatörü Müjgan Güden, Kavaklı Mahalle Muhtarı Serap Özbay, kadın kooperatifleri, dernek temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılarak dayanışma örneği sergiledi.
Kadın emeğiyle renklenen bu özel gün, üretimle güçlenen bir geleceğin habercisi oldu.

“Güçlü Bir Kadın Kooperatifi Kurmayı Hedefliyoruz”

Osmangazi’de Kadın Girişimcilerle Renklenen Sokak

Osmangazi’de Kadın Girişimcilerle Renklenen Sokak

Kadın girişimciliğini destekleyen projeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, kadınların üretim yolculuğuna güç katacak yeni hedefleri paylaştı. Esendemir, “Osmangazi Belediyesi olarak en temel hedeflerimizden biri, güçlü ve sürdürülebilir bir kadın kooperatifi kurmak. Bu yapının amacı; kadınların el emeğiyle ürettikleri ürünleri aracısız şekilde tüketiciyle buluşturmak ve onların ekonomik hayatta daha sağlam adımlar atmasını sağlamak. 30 kadın girişimci derneğiyle başladığımız bu yolda, bugün 70 derneğe ulaştık. Önümüzdeki dönemde bu sayının daha da artacağına inanıyoruz. Çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. 24 Ekim’de Hanlar Bölgesi, Ulu Cami çevresinde düzenleyeceğimiz büyük organizasyona ‘Cumhuriyet Kadınları Festivali’ adını verdik. Tüm kadın derneklerinin katılımıyla, üretim gücünü ve dayanışmayı ön plana çıkaran anlamlı bir buluşmaya imza atacağız. Kış aylarında ise etkinliklerimizi kapalı pazar alanlarına taşıyarak kadınların üretimlerini dört mevsim vatandaşla buluşturmasını sağlayacağız.” dedi.

Etkinliğin mahalle için önemine değinen Kavaklı Mahalle Muhtarı Serap Özbay ise, “Osmangazi Belediyemizin mahallemize kazandırdığı Seyir Terası, hem görsel güzelliği hem de sunduğu imkanlarla kadınlarımız için adeta bir üretim sahası haline geldi. Kadınlarımız el emeğiyle ürettikleri ürünleri burada satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor. Bu imkânı sunan başta Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gün boyunca canlı görüntülere sahne olan etkinlik, izleyenleri büyüleyen semazen gösterisi ile sona erdi. Katılımcılar, kadın emeğini onurlandıran bu anlamlı buluşmanın ardından hem maneviyat dolu anlar yaşadı hem de üretimle dayanışmanın gücünü bir kez daha hissetti.

 

ETİKETLER: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.