
Osmangazi Belediyesi’nden fethin 700’üncü yılına özel logo ve slogan
Osmangazi Belediyesi’nden fethin 700’üncü yılına özel logo ve slogan yarışması Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın fethinin 700’üncü yıl dönümünü büyük bir coşku ve heyecanla kutlamaya hazırlanıyor. Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fetih Günü Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek programlarla fetih ruhu yeniden canlandırılacak.
Bu tarihi dönüm noktası öncesinde Osmangazi Belediyesi, kentin ortak hafızasını güçlendirecek ve birlik duygusunu pekiştirecek önemli bir adım attı. Bursa’nın simgesi haline gelecek 700’üncü yıl logosu ve kutlamalara eşlik edecek slogan, düzenlenecek yarışmayla belirlenecek. Böylece Bursalılar, bu anlamlı yılın tasarım sürecine doğrudan katkı sağlayacak.
Yarışma hem profesyonel tasarımcılara hem de fikirlerini ortaya koymak isteyen tüm vatandaşlara açık olacak. Logo kategorisinde katılımcılar, Bursa’nın tarihini, kültürünü ve fethin ruhunu yansıtan özgün tasarımlar hazırlarken; slogan kategorisinde ise fethin 700 yıllık mirasını, birlik ve beraberlik duygusunu en güçlü şekilde anlatan ifadeler yarışacak.
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Bursa’nın fethinin 700’üncü yılına dair hazırlıkların tüm kenti kapsayan bir coşkuyla sürdürülmesi gerektiğini vurgulayarak vatandaşları bu tarihi yolculuğa ortak olmaya davet etti. Başkan Aydın, “Bursa köklü bir tarihe sahip. Bursa; kültürün, sanatın, bilimin ve eğitimin merkezidir. 700 yıllık geçmişiyle medeniyetlerin beşiği, Cumhuriyet’in de temel taşıdır. Bizler, bu büyük mirası yaşatmak için fethin 700’üncü yılını görkemli kutlamalarla taçlandırmaya hazırlanıyoruz. Tarihi, kültürü ve mimarisiyle geçmişten devraldığımız tüm değerleri bugünün diliyle yeniden yorumlayacak, geleceğe sağlam bir köprü kuracağız” dedi.
Başkan Aydın, sürecin katılımcı bir anlayışla yürütüleceğinin altını çizerek, “Bu anlamlı yolculukta ilk adımı birlikte atacağız. 700’üncü yıl logosu vatandaşlarımızın tasarımlarından seçilecek, slogan da yine sizlerin önerileriyle belirlenecek. Gelin, bu tarihi yılı hep birlikte tasarlayalım ve Bursa’yı geleceğe el birliğiyle taşıyalım” ifadelerini kullandı.
Bursa’nın fethinin 700’üncü yılı anısına düzenlenen logo ve slogan yarışması için başvuru süreci başladı. İki ayrı kategoride gerçekleştirilecek yarışmaya katılım için son tarih 31 Ağustos Pazar olarak açıklandı.
Dereceye girenlerin sürpriz ödüllerle buluşacağı yarışmada, logo kategorisinin birincisine iPad Pro hediye edilecek. Katılımcılar başvurularını Osmangazi Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden, https://www.osmangazi.bel.tr/anket-yonlendirme adresi aracılığıyla online olarak yapabilecek.
Bursa’nın fethinin 700’üncü yılı anısına düzenlenen logo ve slogan yarışması için başvurular başladı. Son katılım tarihi 31 Ağustos Pazar olarak açıklanan yarışmada, dereceye girenlere sürpriz ödüller verilecek. Logo kategorisinin birincisi iPad Pro kazanacak. Başvurular Osmangazi Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden online olarak yapılabiliyor.