Haber Başlığı: Ferdi Tayfur’un Vasiyeti Ortaya Çıktı
Giriş:
Arabesk müziğinin巨匠Ferdi Tayfur’un 2 Ocak’ta vefat etmesinin ardından, vasiyetnamesinin açılmasına ilişkin dava Marmaris’teki 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde gerçekleşti.
Vasiyetname Özeti:
Tayfur’un vasiyetnamesinin bir kısmında şunlar yer alıyor:
Diğer taşınmazlar ise aile fertlerine bırakıldı. Beste, müzik ve telifli eserlerin hakları ise Nilüfer Turanbayburt’a kaldı.
İtirazlar:
Vasiyetname okunduktan sonra, Timur Turanbayburt ve Tuğçe Tayfur Aydın’ın avukatı itiraz etti. Diğer aile fertleri ise vasiyetnameyi kabul etti.
Durum Değerlendirmesi:
Duruşma 29 Nisan’a ertelendi. İtiraz eden avukat Edanur Yıldız Ülker, ayrıntılı açıklama yapacaklarını ve vasiyetnamenin iptali için dava açtıklarını belirtti.
Tuğçe Tayfur’un Tepkisi:
Ferdi Tayfur’un kızı Tuğçe Tayfur, Instagram üzerinden tepki gösterdi ve babasının mal varlığına kayyum atanması için talepte bulundu. Ayrıca, “Kalabalık gözükenler, azınlık gözükenlere karşı haklı değildir. Bu tamamen çıkar ilişkisidir.” ifadelerini kullandı.
Sonuç:
Ferdi Tayfur’un vasiyetnamesinin açılması, aile bireyleri arasında tartışmalara yol açtı. Dava sürecinin nasıl sonuçlanacağı henüz bilinmiyor.