enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,1936
EURO
50,3706
ALTIN
6.393,25
BIST
12.372,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
3°C
Bursa
3°C
Az Bulutlu
Çarşamba Çok Bulutlu
7°C
Perşembe Açık
11°C
Cuma Az Bulutlu
11°C
Cumartesi Çok Bulutlu
8°C

Milyarlık deprem ihalesi yabancıya gitmedi

Milyarlık deprem ihalesi yabancıya gitmedi
04.04.2023 19:44
190
A+
A-

Milyarlık deprem ihalesi yabancıya gitmedi İhaleyi, 1 milyar 488 milyon 607 bin TL sözleşme bedeli ile Turgut Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazandı. İhale sözleşmesi 24 Mart 2023 tarihinde imzalandı…

Milyarlık deprem ihalesi yabancıya gitmedi

Milyarlık deprem ihalesi yabancıya 

Ekonomi – Milyarlık deprem ihalesi yabancıya gitmedi Adıyaman’da, depremzedeler için yapılacak deprem konutlarının ihalesini, 1 milyar 488 milyon TL sözleşme bedeli ile Rizespor Başkanı İbrahim Turgut’un yönetim kurulu başkanı olduğu şirket kazandı.

Adıyaman’da depremzedeler için yapılacak konutlar için, 13 Mart 2023’te ihaleye çıkıldı. İhalesine çıkılan iş için, “Adıyaman ili ikinci etap kırsalı 500 deprem konutu yapım işi” tanımlaması yapıldı. İşin yaklaşık maliyeti, 1 milyar 645 milyon 86 TL olarak belirlendi. İhaleye, dört şirket katıldı.

ANKA’nın haberine göre ihaleyi, 1 milyar 488 milyon 607 bin TL sözleşme bedeli ile Turgut Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazandı. İhale sözleşmesi 24 Mart 2023 tarihinde imzalandı.

Turgut Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanı İbrahim Turgut, aynı zamanda Rizespor’un da başkanı.

Şirket; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Vakfı tarafından yaptırılan Rize’deki Güneysu Konakları’nın inşaatını da yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Mart Pazartesi günü Adıyaman’da afet konutlarının temel atma törenine katılmıştı. Tören konuşan Erdoğan, “Diğer afetlerde, konutları maliyetinin neredeyse üçte biri bedelle iki yıl ödemesiz, 20 yıl vadeyle verdik. Herhangi bir faize tabi olmayan bu ödemeler, cüzi bir rakamla başlıyor ve gelirlerdeki rutin artışlarla birlikte kısa sürede nispeten daha da az bir miktara düşüyor… Netice itibarıyla süreç içinde yapılan ödemeler ve verilen destekler göz önüne alındığında devlet, deprem konutlarını vatandaşlarına hibe seviyesinde bir usulle teslim ediyor” demişti.

Odatv.com

 

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.