enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,1937
EURO
50,2507
ALTIN
6.404,58
BIST
12.456,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
11°C
Bursa
11°C
Az Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
10°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
5°C
Pazartesi Karla Karışık Yağmurlu
3°C

Manisa’daki orman yangını kabusa döndü: Hasar büyük!

Manisa’daki orman yangını kabusa döndü: Hasar büyük!
22.06.2024 12:14
33
A+
A-

Salihli’de Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Salihli’nin Yağbasan Mahallesi’nde Dibekdağı mevkiinde dün saat 11.30 sıralarında çıkan makilik yangını, rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü ve ormana sıçradı.

Hızlı Müdahale ile Alevler Kontrol Edildi

Salihli Orman İşletme Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına havadan ve karadan müdahale etti. İlk müdahalelerde 4 uçak, 3 helikopter, 10 arazöz, 2 su ikmal aracı ve 2 dozer kullanıldı. Yangının kontrol altına alınmasında hava ve kara ekiplerinin ortak çalışması etkili oldu.

Rüzgarın Şiddeti Artınca Mahalleler Tahliye Edildi

Rüzgarın şiddetini artırmasıyla birlikte alevler, Yağbasan ve Karasavcı mahallerine doğru ilerledi. Her iki mahalle de önlem amaçlı boşaltılarak vatandaşlar güvenli bölgelere nakledildi. Bazı aileler araçlarıyla mahalleyi terk ederken, diğerleri hayvanlarını da alarak yaya olarak evlerini bıraktı.

Yerleşim Yerlerine Zarar Geldi

Alevlerin sıçradığı Karasavcı Mahallesi’nde 2 ev ve 1 depo zarar gördü. Müdahale sırasında 3 orman işçisi de yaralandı ve tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

Yangının Sebebi Araştırılıyor

Yangın ilerleyen saatlerde Poyrazdamları Mahallesi’ne doğru yönelene kadar yaklaşık 300 hektarlık alanı etkiledi. Havanın kararmasıyla birlikte hava ekipleri görev yapamadı ve soğutma çalışmaları sabaha ertelendi. Yangının çıkış nedeni henüz araştırılıyor.

Özverili Müdahaleyle Yangın Kontrol Altına Alındı

Saatler 02.00’ı gösterdiğinde yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları başlatıldı. Yangın söndürme çalışmalarında 5 uçak, 4 helikopter, 51 söndürme ekibi, 9 hava aracı, 9 iş makinesi ve 337 personel görev yaptı.

Vatandaşların Yardımlarına Teşekkür Edildi

Manisa Valiliği, yangın sırasında gösterilen dayanışma ve yardımlardan dolayı vatandaşlara teşekkür etti. Yangından etkilenen ailelere gerekli destekler verileceği ve zararların giderileceği açıklandı.

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.