ABD Endeksleri Yükselişte, Avrupa Borsaları Karışık
ABD’de Üretici Fiyat Endeksi Ocak ayında aylık bazda %0,4, yıllık bazda %3,5 oranında arttı. İşsizlik maaşı başvuruları beklentilerin altında kalarak 213 bine geriledi. New York Borsası’nda S&P 500 %1,04, Dow Jones %0,77 ve Nasdaq ise %1,50 değer kazandı. ABD endeks vadeli kontratları da pozitif bir seyir izledi.
Avrupa’da büyüme verileri takip edilirken DAX 40 %2,09, CAC 40 %1,52 ve FTSE MIB 30 %1 değer kazandı. İngiltere’nin FTSE 100 endeksi ise %0,49 düşüş gösterdi. Avrupa vadeli kontratları karışık bir başlangıç yaptı.
Asya piyasalarında genel olarak yükseliş hakimdi. Trump’ın tarifeler konusunda esneklik gösterebileceğine yönelik beklentiler ve Çin’in yapay zekada yaptığı ilerlemeler, özellikle teknoloji hisselerini destekledi. Hong Kong’da Hang Seng endeksi %2,3 arttı. Çin ve Güney Kore borsaları da yukarı yönlü seyretti. Japonya hariç, Asya piyasalarında risk iştahı arttı.
Altının ons fiyatı %0,1 artışla 2.930 dolara, Brent petrol yatay seyredip 74,9 dolardan işlem gördü. Dolar/TL güne %0,3 artışla 36,20 TL’den başladı.
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi dün %1,38 değer kazanarak 9.914,68 puana yükseldi. Analistler, 9.950 ve 10.000 seviyelerinin direnç, 9.800 ve 9.700 seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu ifade etti.
Piyasalar bugün TCMB’nin piyasa katılımcıları anketini ve Türkiye’de konut satışlarına ilişkin verileri takip edecek. Yurt dışında Avro Bölgesi büyüme verileri, ABD’de sanayi üretimi ve perakende satışlar gibi önemli ekonomik göstergeler yatırımcıların ilgi odağı olacak.