enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,1936
EURO
50,3706
ALTIN
6.393,25
BIST
12.372,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
3°C
Bursa
3°C
Az Bulutlu
Çarşamba Çok Bulutlu
7°C
Perşembe Açık
11°C
Cuma Az Bulutlu
11°C
Cumartesi Çok Bulutlu
8°C

Kelesli Öğrenciler Uzayın Derinliklerini GUHEM’de Keşfedecek

Kelesli Öğrenciler Uzayın Derinliklerini GUHEM’de Keşfedecek
31.07.2025 14:40
10
A+
A-

Kelesli Öğrenciler Uzayın Derinliklerini GUHEM’de Keşfedecek Kelesli Öğrenciler GUHEM’de Uzay Yolculuğuna Çıkacak Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Keles Kaymakamlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü ile Keles’te görev yapan öğretmenler ve öğrencilerGUHEM başta olmak üzere BTSO’nun bilim, teknoloji ve üretim odaklı merkezleriyle birebir temas kurma fırsatı bulacak. Bu protokol, yalnızca bir ziyaret programı değil; bilimsel farkındalık, teknolojik vizyon ve üretim bilinci kazandırmaya yönelik güçlü bir eğitim köprüsü olarak hayata geçiriliyor.

Kelesli Öğrenciler Uzayın Derinliklerini GUHEM’de Keşfedecek

Kelesli Öğrenciler Uzayın Derinliklerini GUHEM’de Keşfedecek

Kelesli Öğrenciler Uzayın Derinliklerini GUHEM’de Keşfedecek

Kelesli Öğrenciler Uzayın Derinliklerini GUHEM’de Keşfedecek Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)kent merkezinden uzak bölgelerdeki öğrencilerin bilim ve teknolojiye erişimini güçlendirmek amacıyla önemli bir adım attı. Keles Kaymakamlığı ile imzalanan iş birliği protokolü, kırsalda görev yapan öğretmenler ile öğrencilerin geleceğin üretim ve inovasyon dünyasıyla buluşmasına olanak sağlayacak.

Kırsaldaki Öğrenciler GUHEM ve BTSO’nun Bilim Merkezleriyle Buluşacak

Eğitim ve deneyim odaklı GUHEM, yılda 1 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Avrupa’nın en büyük uzay ve havacılık merkezi. BTSO-Keles protokolü kapsamında öğrenciler, GUHEM’in yanı sıra Model Fabrika, EVM ve BUTEKOM’u ziyaret ederek bilim ve üretimle tanışacak.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Keles Kaymakamı Muhammed Ali Yolal tarafından imzalanan protokol çerçevesinde, Keles’teki devlet okullarında eğitim gören öğrenciler ve öğretmenler, Avrupa’nın en büyük uzay, havacılık ve eğitim temalı merkezi olan GUHEM başta olmak üzere Model Fabrika, Enerji Verimliliği Merkezi (EVM), BUTEKOM ve çeşitli yenilikçi üretim merkezlerini ziyaret ederek, bilim, teknoloji ve üretim odaklı modern ekosistemi yerinde gözlemleme fırsatı yakalayacak.

Bu kapsamlı iş birliği, yalnızca bir gezi programı değil; aynı zamanda genç nesillere ilham veren, vizyon kazandıran ve üretim odaklı bir bilinç oluşturmayı amaçlayan güçlü bir eğitim hamlesi olarak öne çıkıyor.

Protokole ilişkin değerlendirmede bulunan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkaygeleceğin kalkınmacı vizyonunun, bilim ve üretim kültürüyle yetişen nesillerle mümkün olacağını vurguladı. Burkay, “Bir ülkenin sürdürülebilir büyümesi, ancak bilim ve teknolojiyi içselleştirmiş kuşaklarla sağlanabilir. Biz de bu doğrultuda çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğin dünyasına hazırlamak, üretimin ve inovasyonun kalbine dokunmalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

“Geleceği İnşa Etme Sorumluluğumuz Var”

Kelesli Öğrenciler Uzayın Derinliklerini GUHEM’de Keşfedecek

Kelesli Öğrenciler Uzayın Derinliklerini GUHEM’de Keşfedecek

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkaybilim, teknoloji ve üretim kültürünün yalnızca bugünün değil, geleceğin de temel yapı taşları olduğunu vurgulayarak, bu alandaki sorumluluklarını sadece ekonomik üretimle sınırlı görmediklerini ifade etti.

Burkay, “Bir ülkenin kalkınması ve sürdürülebilir bir büyüme yakalaması, bilimsel düşünceyi, teknolojik gelişimi ve üretim kültürünü içselleştirmiş nesillerle mümkündür. Bursa iş dünyası olarak bizler, sadece bugünü üretmekle değil, geleceği inşa etmekle de yükümlüyüz. Bu bilinçle hayata geçirdiğimiz her vizyon proje, kentimizin dört bir yanındaki çocuklarımıza ve gençlerimize ulaşmalı.” dedi.

“Çünkü biliyoruz ki, yarının liderleri, mühendisleri, bilim insanları ve girişimcileri bugünün öğrencileri arasında yetişiyor,” diyen Burkay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gençlerimize ilham vermek, onlara yeni ufuklar açmak ve kendi potansiyellerini keşfetmeleri için ortam sağlamak, bizim en kutsal sorumluluğumuzdur. Bilimi, teknolojiyi ve üretimi erken yaşta tanıyan her birey, geleceğe daha güçlü adımlarla yürür.”

“Öğrencilerimize Uzay ve Havacılık Vizyonu Kazandıracak”

Keles Kaymakamı Muhammed Ali YolalBTSO’nun hayata geçirdiği vizyon projelerin, özellikle kırsal bölgelerdeki öğrenciler için ilham kaynağı olacağını belirterek protokolün önemine dikkat çekti.

Yolal, “Keles’te yaklaşık 800 öğrencimiz eğitim görüyor. Ancak ilçemizin kent merkezine uzak olması, çocuklarımızın sosyal, bilimsel ve kültürel etkinliklerden yeterince faydalanamamasına neden oluyor. Bu eksikliği gidermek adına BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Burkay’dan, GUHEM’e öğrencilerimizin ücretsiz ve randevusuz şekilde erişimi konusunda destek talep ettik. Kendisi bu konuda büyük bir anlayış ve duyarlılıkla yanımızda oldu.” dedi.

GUHEM’in, özellikle uzay ve havacılık gibi alanlarda öğrencilerin vizyonunu geliştirecek nitelikte olduğunu vurgulayan Yolal, “Çocuklarımızın sadece ders kitaplarına değil, yıldızlara da bakabilmesi, hayal kurabilmesi gerekiyor. Bu hedefle BTSO ile anlamlı bir iş birliği protokolüne imza attık. Bu destek, ilçemiz adına çok kıymetli. Sayın Başkanımıza ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kelesli Öğrenciler Uzayın Derinliklerini GUHEM’de Keşfedecek

Eğitim ve deneyim temelli bir anlayışla tasarlanan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), genç nesillerin bilim ve teknolojiyle iç içe büyümesini amaçlayan vizyoner bir merkez olarak öne çıkıyor. 154 interaktif düzeneğe sahip GUHEM, havacılık eğitim salonları, uzay inovasyon laboratuvarı, kimya ve biyoloji laboratuvarları ile birlikte matematik, robotik kodlama, uzay ve havacılık temalı atölyeleriyle yılda ortalama 1 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor.

Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise ilk 5 uzay ve havacılık merkezinden biri olma özelliğini taşıyan GUHEM, yalnızca bilimsel içerikleriyle değil, sunduğu deneyim alanlarıyla da öğrencilerin vizyonunu genişletiyor.

BTSO ile Keles Kaymakamlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü sayesinde öğrenciler, GUHEM’in yanı sıra yalın üretim teknikleriyle firmalara rehberlik eden Model Fabrika, sanayide verimliliği artır

BTSO İle Keles Kaymakamlığı Arasında İş Birliği Protokolü

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.