enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,2756
EURO
50,1962
ALTIN
6.375,38
BIST
12.668,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
10°C
Bursa
10°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
5°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
5°C
Salı Parçalı Bulutlu
6°C

Halikarnas Balıkçısı kimdir, Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı babasını neden öldürdü?

Halikarnas Balıkçısı kimdir, Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı babasını neden öldürdü?
16.12.2024 15:50
405
A+
A-

Kim Bu Şakir Paşa ve Cevat Paşa?

Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın gerçek hayattaki karşılığı Cevat Paşa’dır. Osmanlı zamanında önemli bir aileden gelen Cevat Paşa, 1890’da doğmuştur. Bir edebiyatçı ve gazeteci olarak tanınır. Bodrum’a olan ilgisi ve deniz sevgisiyle bilinir.

Mehmet Şakir Paşa

Şakir Paşa dizisinde yer alan Şakir Paşa karakteri, Osmanlı’nın son dönemlerinde görev yapan Mehmet Şakir Paşa’dır. 1855’te doğan Mehmet Şakir Paşa, bir Osmanlı asilzadesiydi. Sadrazam Ahmed Cevad Paşa’nın kardeşi olan Mehmet Şakir Paşa, Girit Valisi de dahil olmak üzere çeşitli resmi görevlerde bulunmuştur.

Trajik Olay

Mehmet Şakir Paşa’nın ölümü, oldukça şüpheli koşullar altında gerçekleşmiştir. Kendisi, 1914 yılında oğlu Cevat Şakir tarafından bir çiftlikte vurularak öldürülmüştür. Cevat Şakir, babasını silahla vurma suçlamasıyla 14 yıl hapse mahkum edildi ancak 7 yıl sonra serbest bırakıldı. Bu trajik olay, o dönemde büyük yankı uyandırmıştı.

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.