
Girişimci Kadınların Emekleri Osmangazi’de Değer Buluyor
Girişimci Kadınların Emekleri Osmangazi’de Değer Buluyor Osmangazi Belediyesi, kadınların iş hayatında daha güçlü ve görünür bir şekilde yer alması için birçok projeyi hayata geçirirken, kadın girişimcileri desteklemeye de kararlılıkla devam ediyor. Bu çerçevede oluşturulan Kadın Girişimciler Sokağı, emek veren kadınlara kendi üretimlerini sergileyip satışa sunma imkânı sağlayarak hem ekonomik gelir oluşturmalarına hem de el emeği ürünlerini geniş bir kitleyle buluşturmalarına olanak tanıyor.
Büyük bir titizlikle hazırlanan ürünlerin yer aldığı ve Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği sokak, bu yıl 7’nci kez ziyaretçilerine kapılarını açtı. Zengin ürün çeşitliliği sunan organizasyon, 15–16 Kasım tarihlerinde Çarşamba Pazar Alanı’nda iki gün boyunca misafirlerini ağırlayarak kadın emeğinin değerini bir kez daha gözler önüne serdi.
Kadın Girişimciler Sokağı’nı ziyaret ederek üreten kadınlara hayırlı işler dileyen Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, organizasyonun kısa sürede büyük bir aileye dönüştüğünü vurguladı. Esendemir açıklamasında:
“Kadın Girişimciler Sokağı’nı ilk kez düzenlediğimizde 40 girişimci kadınla yola çıkmıştık. Bugün geldiğimiz noktada tezgâh sayımız 100’ün üzerine çıkarak geniş bir üretim ağına dönüştü. Osmangazili kadınların ortak bir platformda bir araya gelmesi adına önemli bir mesafe kat ettik. Önümüzdeki süreçte bu organizasyonu daha da büyütmek, güçlendirmek ve kalıcı bir yapıya kavuşturmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.” dedi.

Girişimci Kadınların Emekleri Osmangazi Değer Buluyor
Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadın Girişimciler Sokağı projesinden duydukları memnuniyeti dile getiren kadın girişimciler, projenin kendileri için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Kadınlar, tezgâhlarda sergiledikleri ürünlerin tamamen kendi emekleriyle ortaya çıktığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Kadın Girişimciler Sokağı’nda açtığımız tezgâhlarda el emeği, göz nuru ürünlerimizi satışa sunuyoruz. Burada yer alan her ürün, kadınların kendi elleriyle hazırladığı, emekle ve özenle ortaya çıkan çalışmalar. Bizleri üretime teşvik eden, emeklerimizi görünür kılan bu anlamlı ve değerli proje için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür ediyoruz.”