Galatasaray Kulübü, karaborsa davası hakkında Fenerbahçe’nin açıklamalarına, adli makamların dosyayı kapattığını hatırlatarak yanıt verdi.
Kulüpten yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların iddiada bulunulmaktan öteye geçmediği, gerekli araştırma ve soruşturmaların yapıldığı vurgulandı. Tanıkların birbirlerinden öğrendikleri iddiaları ortaya attıkları ve ciddi delillere ulaşılamadığı kaydedildi.
Açıklamada, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un 56 milyon euroluk rakamı telaffuz etmesi de eleştirildi. Kendisi ve arkadaşlarının, inandırıcı olmayan komplo teorileriyle suçlamalarda bulunmasının Türk spor kamuoyunun takdirine bırakıldığı belirtildi.
Galatasaray, bütün suç duyurularının 13 Ocak Pazartesi günü yapılacağını duyurarak, Fenerbahçe’nin yargıya müdahale etme çabasında bulunduğunu söyledi. “Siz kendinizi ne sanıyorsunuz?” sorusuyla Fenerbahçe yönetimine yüklendi.