enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,1895
EURO
50,2979
ALTIN
6.410,91
BIST
12.456,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
11°C
Bursa
11°C
Az Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
10°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
5°C
Pazartesi Karla Karışık Yağmurlu
3°C

FETÖ’cülerin gizli toplantısına polis baskını

FETÖ’cülerin gizli toplantısına polis baskını
07.09.2018 23:48
286
A+
A-

Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan, aralarında iş adamı, öğretmen, esnaf, memur ve işçi olmak üzere çeşitli meslek gruplarından 10 kişi, dün gece Melikgazi ilçesi Kazımkarabekir mahallesindeki bir bağevinde toplantı yaparken, polis tarafından basıldı.

FETÖ terör örgütü üyelerince her hafta toplantı yapıldığı bilgisinin alınması üzerine TEM ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Melikgazi ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi’nde FETÖ üyelerinin toplantı yaptığı ev tespit edildi. Ekipler, en son 6 Eylül tarihinde saat 20.00 sıralarında FETÖ üyelerinin toplantı halinde oldukları esnada yaptığı operasyonla 10 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan zanlılardan görevinden ihraç olan öğretmen F.S.E.’nin 2 ay 25 gün, memur E.M.B.’nin 2 ay 17 gün, belediye çalışanı Ö.F.’nin 10 ay 18 gün, iş adamı M.Z.G.’nin 10 ay 20 gün, esnaf M.G.’nin 2 ay 24 gün, işçi M.S.’nin 4 ay 16 gün, öğretmen A.K.’nın 8 ay 18 gün, iş adamı M.A.’nın 3 ay 23 gün, öğretmen Ş.M.’nin 4 ay 15 gün, öğretmen M.Ö.’nün ise 5 ay 7 gün cezaevinde tutuklu kalarak tahliye olduğu belirlendi.

Yetkililer, yakalanan 10 şahsın tamamının da daha önce FETÖ soruşturmalarında yakalandıklarını ve yargılama sonucunda tamamının da değişik sürelerde cezaevinde tutuklu kalmalarına rağmen tahliye olduktan sonra halen FETÖ terör örgütünü faaliyetleri kapsamında toplanmaya devam etmelerinin dikkat çekici olduğunu bildirdi.

BİR İLK YAŞANDI: Yetkililer ayrıca, operasyonun ülke genelinde yapılan FETÖ soruşturmaları kapsamında yapılan operasyonlarda ilk defa tamamı daha önce tutuklanıp cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan ve hiç pişmanlık göstermeyip terör faaliyetlerine devam ederek toplantı esnasında yakalama yapılan operasyon olduğuna dikkat çekti.

ŞÜPHELİLERİN CEZAEVİNDE KALDIKLARI SÜRELER: FETÖ soruşturması kapsamında öğretmenlikten ihraç edilen F.S.E., 2 ay 25 gün cezaevinde tutuklu kalıp, tahliye oldu.

Memur olan E.M.D., soruşturma kapsamında tutuklandı, 2 ay 17 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi.

Belediye çalışanı Ö.F., soruşturma kapsamında gözaltına alındı, 10 ay 18 gün cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra tahliye oldu.

İşadamı M.Z.G. FETÖ soruşturması kapsamında 10 ay 20 gün kaldı.

Esnaf M.G.E, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı, 2 ay 24 gün cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra tahliye oldu.

İşçi olan M.S. soruşturma kapsamında tutuklandı, 4 ay 16 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi.

Öğretmen A.K. soruşturma kapsamında tutuklandı, 8 ay 18 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye oldu.

İşadamı M.A. FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı, 3 ay 23 gün cezaevinde kaldıktan sonra salıverildi.

Öğretmen Ş.M. soruşturma kapsamında 4 ay 15 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye oldu.

Öğretmen M.Ö., 5 ay 7 gün cezaevinde kaldı.

Kayseri’de 1 yıl önce de Talas ilçesindeki bir apartman dairesine yapılan baskında da haklarında yakalama kararı bulunan örgütün Elazığ imamı Mehmet D., Kayseri ve Adıyaman imamı Habib B., Adıyaman Üniversitesi sorumlusu Serdar S. ile bu kişilerle ilişkili Hamdi C. ve Hüseyin E. gözaltına alınmıştı.

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.