İskoçya temsilcisi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul’da gece saatlerinde meydana gelen trafik kazasında bir taraftarlarının hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrendiklerini belirtti. Kulüp, bu zor zamanda vefat eden taraftarın ailesi ve arkadaşlarının yanında olduklarını ifade ederek, Türk ve İngiliz yetkililerle sürekli iletişim halinde olduklarını bildirdi.
Fenerbahçe Kulübü de vefat eden Rangers taraftarı için taziye mesajı yayımladı. Sarı-lacivertli kulüp, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Rangers’ı konuk edecekleri karşılaşmayı izlemek için İstanbul’a gelen taraftarın trafik kazasında hayatını kaybetmesinden duydukları üzüntüyü dile getirdi. Fenerbahçe, hayatını kaybeden taraftarın ailesine, Rangers Kulübüne ve camiasına başsağlığı diledi.
Feci Kaza
Kaza, saat 04.30 sularında Beşiktaş Sinanpaşa Mahallesi’nde gerçekleşti. Fenerbahçe-Rangers maçını izlemek için İstanbul’a gelen İskoçyalı Christopher Potter, bir eğlence mekanında tanıştığı kadını otele bırakmak üzere ticari taksiye bindi. Bir süre sonra para çekmek için taksiden inen Potter, yolun karşısındaki ATM’ye yöneldi. Para çektikten sonra yaya geçidinden karşıya geçerken kırmızı ışıkta yola çıkan Potter’a, U.Ç. ve H.G. idaresindeki iki araç çarptı. Glasgow Rangers taraftarı Potter olay yerinde hayatını kaybederken, sürücüler U.Ç. ve H.G. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildiler. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.