enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,2756
EURO
50,1962
ALTIN
6.375,38
BIST
12.668,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
10°C
Bursa
10°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
5°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
5°C
Salı Parçalı Bulutlu
6°C

Eski Kazakistan cumhurbaşkanının kızı Aliya Nazarbayeva’nın ülke dışına çıkarttığı serveti dudak uçuklattı

Eski Kazakistan cumhurbaşkanının kızı Aliya Nazarbayeva’nın ülke dışına çıkarttığı serveti dudak uçuklattı
10.01.2022 21:18 | Son Güncellenme: 12.09.2023 05:22
2.064
A+
A-

Eski Kazakistan cumhurbaşkanının kızı Aliya Nazarbayeva’nın ülke dışına çıkarttığı serveti dudak uçuklattı Akaryakıta gelen zamlarla başlayan Kazakistan’daki olaylarda; Cumhurbaşkanı Tokayev’in orduya vur emri vermesinin de etkisiyle ülkede 164 insan yaşamını yitirdi. Gözaltına alınanların sayısı ise 6 bini buldu. Öte yandan; ülkeyi 30 yıla yakın yöneten eski cumhurbaşkanı Nazarbayev’in kızının lüks hayatı da ortaya çıktı. 41 yaşındaki Aliya Nazarbayeva, yaklaşık 4,1 milyar liralık servetini ülke dışına çıkardı.

Eski Kazakistan cumhurbaşkanının kızı Aliya Nazarbayeva’nın ülke dışına çıkarttığı serveti dudak uçuklattı

Eski Kazakistan cumhurbaşkanının kızı Aliya Nazarbayeva’nın ülke dışına

 

DÜNYA – Aliya Nazarbayeva’nın ülke dışına çıkarttığı serveti dudak uçuklattı Kazakistan‘da 2 Ocak’ta akaryakıta gelen zamların ardından ülke yangın yerine döndü. Vatandaşların sokağa dökülmesiyle başlayan kaosa ne hükümetin istifası ne de OHAL çare olmadı. Cumhurbaşkanı Tokayev’in orduya vur emri vermesinin de etkisiyle ülkede 164 insan yaşamını yitirdi. Gözaltına alınanların sayısı ise 6 bini buldu.

4 MİLYAR LİRALIK SERVETİNİ ÜLKE DIŞINA ÇIKARDI

Ülkedeki gerilim devam ederken İngiliz Telegraph gazetesi, Kazakistan‘ın eski cumhurbaşkanı Nazarbayev’in kızının lüks hayatını gün yüzüne çıkardı. Buna göre 41 yaşındaki Aliya Nazarbayeva, 220 milyon sterlinlik (yaklaşık 4,1 milyar lira) servetini ülke dışına çıkardıktan sonra, 18 milyon sterlin değerinde lüks bir jet ve 8,75 milyon sterlinlik bir malikane satın aldı.

ÜLKEYİ 30 YILA YAKIN YÖNETTİ

Nursultan Nazarbayev, cumhurbaşkanlığı görevini 24 Aralık 1990’dan 19 Mart 2019’a kadar sürdürdükten sonra istifa etti. Neredeyse 30 yıl boyunca Kazakistan lideri olan Nazarbayev, bu süre içinde çok zenginleştiğinden hala ülkede iktidarı elinde tutan kişi olduğu düşünülüyor.

Haberler.com

 

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.