enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,1895
EURO
50,2979
ALTIN
6.410,91
BIST
12.456,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
11°C
Bursa
11°C
Az Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
10°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
5°C
Pazartesi Karla Karışık Yağmurlu
3°C

Emekliler meydanda isyanda ‘Kaynak sarayda’

Emekliler meydanda isyanda ‘Kaynak sarayda’
22.12.2024 15:43
48
A+
A-

Bodrum’da Emekliler: “Geçinemiyoruz, İnsanca Yaşam”

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Bodrum Belediye Meydanı’nda bugün öğle saatlerinde Emekliler Sendikası Bodrum Şubesi tarafından bir eylem ve basın açıklaması düzenlendi.

Emekliler Sendikası Bodrum Şubesi Başkanı İbrahim Uzun, açıklamasında şunları söyledi:

“Türkiye’de her ay olduğu gibi bu ay da umutsuzluk, geleceksizlik, sefalet ve yaşam mücadelesiyle geçiyor. Aralık ayı, milyonlarca işçinin ve ailesinin bir yıl boyunca nasıl yaşayacağını belirleyen asgari ücret tespit ayı. Bu yıl da sefalet düzeyinde belirleneceği açık olan asgari ücret, yılın ilk aylarından itibaren açlık sınırının altına düşecektir. Diğer yandan yılın ilk günlerinde TÜİK tarafından ‘resmi enflasyon oranı’ açıklanacaktır. Bir kez daha emekçilerin, emeklilerin yaşam koşullarını yansıtmayan bir enflasyon oranı, emekçilerin maaşlarına; emeklilerin aylıklarına yansıtılacak zam oranını belirleyecektir. Asgari ücretin açlık sınırı altında kaldığı Türkiye’de, emekli aylıkları asgari ücretin dahi çok altında belirlenecektir. Ve emeklilerden açlık sınırının yarısını geçmeyen aylıklarıyla barınmaları, doktora gitmeleri, mutfak alışverişlerini karşılamaları ve faturalarını ödemeleri beklenecektir.”

Uzun, açıklamasının devamında emeklilerin taleplerini dile getirerek şöyle konuştu:

“İşçilere, emekçilere, emeklilere gelince kaynak bulamayanlara sesleniyoruz: Kaynak saraydadır, kaynak makam araçlarındadır, kaynak sermayeye verilen teşviklerdedir, kaynak karlarınızdadır, rant gelirlerinizdedir! Halkın olan halkın sofrasına gelinceye kadar mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Emeklilikte insan onuruna yakışır bir yaşam için mücadelemizi büyütecek, büyütecek, büyüteceğiz!”

Emeklilerin eylemi, “Direne Derene Kazanacağız”, “Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek” sloganlarıyla sona erdi.

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.