Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Tottenham ile oynanan Avrupa Ligi maçı öncesinde İngiliz yöneticilerle ilginç bir diyalog yaşadı. Özbek, Tottenham’ın Davinson Sanchez’i nasıl gönderdiğine şaşırdığını belirterek, Kolombiyalı oyuncunun Galatasaray’da çok iyi performans gösterdiğini ve kendilerinden çok memnun olduklarını söyledi.
Tottenham yöneticileri ise, bazen oyuncuların ayrılmasının gerektiğini ve Sanchez için de durumun böyle olduğunu ifade ettiler. Sanchez’in bu kararının doğruluğunu Galatasaray’daki performansıyla kanıtladığını ve kendisini bulduğunu söylediler.
9.5 milyon euroya Galatasaray’a transfer olan Sanchez’in piyasa değeri Transfermarkt verilerine göre 19 milyon euro. Oyuncunun Tottenham’daki değeri ise bir dönem 60 milyon euroya kadar çıkmıştı. Tottenham’da istikrarlı bir performans sergileyemeyen ve fazla forma şansı bulamayan Kolombiyalı stoper, Galatasaray’da ise sakatlık ve cezalı durumlar dışında takımın vazgeçilmezleri arasında yer alarak 34 maça çıktı.