enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,2788
EURO
50,2872
ALTIN
6.420,76
BIST
12.569,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Çok Bulutlu
10°C
Bursa
10°C
Çok Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
5°C
Pazartesi Karla Karışık Yağmurlu
4°C
Salı Açık
6°C

Dilan Polat ile Seçil Erzan aynı koğuşta

Dilan Polat ile Seçil Erzan aynı koğuşta
24.06.2024 13:35
49
A+
A-

Silivri Cezaevi’nde Birliktelik: Seçil Erzan ve Dilan Polat Aynı Koğuşta

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Seçil Erzan ve Dilan Polat, aynı koğuşta kalmak için dilekçe verdi ve talepleri kabul edildi. Hürriyet’in Özge Eğrikar imzalı haberine göre, kız kardeşi Sıla Doğu’nun tahliye edilmesinden sonra bir başına kalan Dilan Polat, bir haftadan fazla bir süredir Seçil Erzan ile aynı koğuşu paylaşıyor.

İki tutuklunun, Silivri’deki önceki tutukluluk süreleri boyunca yan yana koğuşlarda kaldıkları ve avluda selamlaştıkları kaydedildi. Yakınlaşmaları, cezaevi koşullarının zorluklarına karşı dayanışma gösterme arzusundan kaynaklandı.

Seçil Erzan ve Dilan Polat, çeşitli nedenlerden dolayı tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildiler. Erzan, gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklanırken Polat ise siyasi nedenlerle cezaevinde bulunuyor. Tutukluluk süreleri boyunca, cezaevindeki insan hakları ihlallerine ve adaletsizliğe karşı seslerini yükseltmekten çekinmediler.

Birlikteliğe giden süreç, Erzan ve Polat’ın cezaevi koşullarını iyileştirmek için kolektif çalışmalara katılmalarıyla başladı. Birbirlerini desteklemeleri ve benzer görüşlere sahip olmaları, aralarındaki bağı güçlendirdi. Zamanla, yan yana koğuşlarda kalmaktan öte bir ihtiyaç duydular.

Dilekçeleri kabul edildikten sonra Erzan ve Polat, aynı koğuşa taşındılar. Bu, Silivri Cezaevi’nde ilk kez gerçekleşen bir durum değil. Daha önce de benzer taleplerde bulunan tutuklular, birlikte yaşama haklarına kavuşmuşlardı.

Seçil Erzan ve Dilan Polat’ın birlikteliği, cezaevi duvarları arkasında dahi dayanışmanın ve umudun gücünü gösteriyor. İki tutuklu, ortak davalarına birlikte sahip çıkarak, zorlu koşullara karşı mücadele etmeye devam ediyorlar.

ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.