enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,1937
EURO
50,3862
ALTIN
6.415,42
BIST
12.392,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Çok Bulutlu
7°C
Bursa
7°C
Çok Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
11°C
Cuma Çok Bulutlu
10°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
5°C

Devletten yeni evlenenlere büyük hediye

Devletten yeni evlenenlere büyük hediye
03.01.2019 15:01
302
A+
A-

Geçtiğimiz aylarda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından 1 Ocak 2019 tarihine kadar geçerli olacağı duyurulan beyaz eşya, mobilya, konut satışları, otomobil sektörü gibi pek çok sektörü yakından ilgilendiren KDV ve ÖTV indiriminin 3 ay daha uzatılması haberi, dünya evine gireceklere yeni yıl hediyesi oldu.

Beyaz eşya, mobilya, otomobil gibi kalemlerde daha makul fiyatlarla satın almalara imkân sağlayan ÖTV ve KDV indiriminin 3 ay daha devam etmesi hem esnafın, hem de vatandaşın yüzünü güldürdü.

Enflasyonla topyekûn mücadeleye, ekonomide dengelenmeye ve istihdama destek amacıyla başlatılan ÖTV ve KDV indirimlerinin destekçisi Modoko Mobilyacılar Sitesi’nde, yeni yıl itibariyle ziyaretçi sayısında artış gözlendi.

MOBİLYADA KDV ORANI YÜZDE 18’DEN YÜZDE 8’E İNDİRİLDİ

Modoko’da birbirinden farklı tasarımdaki mobilyalar, klima, buzdolapları, dondurucular, çamaşır makinesi, çamaşır kurutma makinesi, elektrikli süpürgeler, ev işlerinde kullanılan gıda öğütücüleri ve karıştırıcıların ÖTV’si sıfırlandı.

Mobilyada KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e indirildi. Beyaz eşyadan alınan ÖTV yüzde 6.7’ydi. Bu gelişmeyle birlikte hem beyaz eşya satıcılarının satışlarının artması, hem de diledikleri mobilyaları almak isteyen yeni evleneceklerin rahatlatılması hedefleniyor.

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.