enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,2788
EURO
50,2872
ALTIN
6.420,76
BIST
12.569,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Çok Bulutlu
10°C
Bursa
10°C
Çok Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
5°C
Pazartesi Karla Karışık Yağmurlu
4°C
Salı Açık
6°C

Dev banka çalışanlarına 35 milyar lira ikramiye verecek

Dev banka çalışanlarına 35 milyar lira ikramiye verecek
18.01.2025 11:03
34
A+
A-

Bank of America Çalışanlarına 1 Milyar Dolarlık Hisse Senedi Ödülü

Bank of America, çalışanlarının büyük çoğunluğunu kapsayacak yaklaşık 1 milyar dolarlık kısıtlı hisse senedi havuzunu dağıtıyor. Bu hamle, giderleri kontrol altına almak, kazançları artırmak ve çalışanları elde tutmak hedefleniyor.

Teşvik Paketi ve Kapsamı

İcra Kurulu Başkanı Brian Moynihan, normal tazminatların yanında sunulacak ödüllerin duyurusunu yaptı. Bu ödüller, yıllık 500 bin dolara kadar kazanan çalışanlara verilecek ve bankanın küresel işgücünün yaklaşık %97’si bu ödülden faydalanabilecek.

Bankanın Charlotte’taki merkezinden bu yana devam eden ödül programı kapsamında, 5,8 milyar dolardan fazla ödül dağıtıldı.

Büyümeyi Vurgulayan Açıklama

Moynihan, “Müşterilerimize hizmet ederken ve uzun vadeli başarı için gerekli işleri yaparken bir kez daha güçlü bir yıl geçirdik.” dedi.

Finansal Sonuçlar ve Gelecek Yatırımları

Bank of America, 2023 için net gelirinin %2,3 artarak 27,1 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Yöneticiler, gelir artışına odaklanırken franchise, insan kaynağı ve teknolojiye yatırım yapacaklarını belirttiler.

Wall Street’teki en büyük ABD bankaları, en iyi yetenekleri için hisse senedi ödülü veya nakit ikramiye sunuyorlar. Bu hafta Goldman Sachs, CEO David Solomon ve Başkan John Waldron’a 80 milyon dolarlık elde tutma ödülü verdi.

Nakdi İkramiyeler ve Diğer Ödüller

Bank of America’nın hisse senedi ödüllerine ek olarak, bazı çalışanlar tazminat ve yerel gereksinimlere bağlı olarak nakit ikramiye alacaklar. Uygun çalışanlar ve yöneticiler, ödül miktarları hakkında daha fazla bilgi alacaklar.

Geçen yılın benzer bir uygulamasında, çalışanların çoğunluğu hisse senedi ödülleri aldı. Ayrıca banka, asgari ücretini 24 dolara çıkardı ve bu yıl için 25 dolar hedefliyor.

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.