enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,2746
EURO
50,1792
ALTIN
6.387,33
BIST
12.668,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
11°C
Bursa
11°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
10°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
3°C
Pazartesi Karla Karışık Yağmurlu
4°C

Cumhurbaşkanı noktayı koydu: Halkım karar vericidir!

Cumhurbaşkanı noktayı koydu: Halkım karar vericidir!
03.12.2019 11:18
391
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi öncesi İngiltere’nin başkenti Londra’ya gitmeden önce İstanbul Yeni Havalimanı’nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı noktayı koydu: Halkım karar vericidir! Termik santrallere ‘filtre’ açıklamasında bulunan Erdoğan, “Bu yıl sonuna kadar kendileri ne gibi adımlar atar bilemem. Cumhurbaşkanı noktayı koydu: Halkım karar vericidir! 2022 sonuna kadar buna fırsat verelim, bunu kabul etmem mümkün değildir. Bir tarafta halk, bir tarafta sermaye var. Bu adımı attık. Bir ihaleye gider, başka çıkışı yok.” dedi.

Başkan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

TERMİK SANTRALLERE BACA DÜZENLEMESİ

“Her şeyden önce bu erteleme ilk defa önümüze gelmedi. Bu talep daha önce geldi bunlar yapıldı. Yüklenici firmalar bu filtre çalışmalarını gerçekleştirmediler, tekrar süre uzatım talebinde bulunuyorlar. Bizim kararlılığımız var. Paris Sözleşmesi’yle bir süreci yaşıyoruz. İklim değişikliğiyle ilgili teklifler geldi. Bu teklifleri getirenler sözlerinde durmadı, biz de imza atmadık. ABD başta olmak üzere bunu imzalamış değil.

“BU KURULUŞLARI ÇALIŞTIRMAYIZ”

Derdimiz yenilenebilir enerji konusunda havanın kirletilmesine, insanımıza temiz hava solumasına fırsat vermeyen bu kuruluşları çalıştıramayız. Bu termik santrallerde daha başta bir defa bu filtrasyonun yapılması kaydı var. Siz bu karara uymazsanız, siz daha fazla para kazanacaksınız diye buna fırsat veremeyiz. Bunun için süre doluyor. Bu yıl sonuna kadar kendileri ne gibi adımlar atar bilemem. 2022 sonuna kadar buna fırsat verelim, bunu kabul etmem mümkün değildir. Bir tarafta halk, bir tarafta sermaye var. Bu adımı attık. Bir ihaleye gider, başka çıkışı yok.

“VERDİKLERİ SÖZLERİ TUTMADILAR”

O dönemde de aynı şeyler gündemimizde oldu, konuştuk. Fakat bu bacalara bu modern anlamda filtreleri yerleştirmezseniz bu anında kısıtlanır. Verilen sözler tabii ki. Ama ne yazık ki çevre noktasında verdikleri sözü tutmadılar. İstediğin kadar düşürdüm de, halkım diyor ki ‘hava kirliliğinden yaşamakta sıkıntı’ çekiyoruz. İş bitmiştir, halkım karar vericidir. Süre bitmek üzereyken geldik, kendileri buna uymadı. Meclis’e göndermekten başka çarem olamazdı. Yapılacak iş Meclis’te gerekli tartışmalar yapılır, bunun yolu yeniden ihaledir, bu bölgeye bizim doğalgaz noktasında sıkıntımız yok, doğalgazı getirebiliriz. Burada istihdam noktasında bazı sıkıntılar yaşanabilir. Bu sıkıntıyı da çok daha farklı yollar ortadan kaldırırız.

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.