Cengiz İnşaat, Hırvatistan’ın en büyük demiryolu projesinde yer aldı. 83 kilometrelik hattın yenilenmesi ve yeni bir hattın inşasını kapsayan proje için dört şirket teklif verdi; bunlardan ikisi Doğuş İnşaat ve Cengiz İnşaat.
Projenin maliyeti 620 milyon euro (725 milyon dolar) olarak tahmin ediliyor. Afcons Infrastructure 677 milyon euroluk bir teklif sunarken, Doğuş İnşaat 990 milyon euro ve Cengiz İnşaat 873 milyon euro değerinde teklif verdi. Ashoka Buildcon, Serneke International Group AB ve Konkan Railway Corp’tan oluşan konsorsiyum ise 780 milyon euroluk teklifte bulundu.
Hırvatistan devlet altyapı işletmesi HZ Infrastruktura’nın açıklamasına göre, Dugo Selo-Novska demiryolu hattının yenilenmesi Avrupa Birliği fonlarıyla desteklenecek. İnşaatın yaklaşık altı yıl sürmesi bekleniyor.