enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,1937
EURO
50,2507
ALTIN
6.404,58
BIST
12.456,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
11°C
Bursa
11°C
Az Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
10°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
5°C
Pazartesi Karla Karışık Yağmurlu
3°C

BYD’den beklenmedik dev hamle! Masaya oturdu

BYD’den beklenmedik dev hamle! Masaya oturdu
22.08.2025 08:08
19
A+
A-

Şirketten yapılan açıklamada, ortaklık kapsamında Helsinki, Espoo, Tampere ve Turku’da yeni perakende satış noktaları açılacağı bildirildi. BYD, bu iş birliğiyle Finlandiya genelinde tüketicilere daha kolay satın alma imkânı, kapsamlı kullanım desteği ve satış sonrası hizmetler sunmayı hedefliyor.

BYD Başkan Yardımcısı Stella Li, Finlandiya’nın Avrupa’nın en önemli yeni enerji aracı pazarlarından biri olduğunu vurgulayarak, “Veho ile yapılan ortaklık sayesinde daha fazla tüketici BYD modellerimizi yakından deneyimleme fırsatı bulacak” dedi.

8 MODEL SATIŞTA

BYD, 2023 yılında Finlandiya binek araç pazarına giriş yaptı. O tarihten bu yana saf elektrikli ve hibrit olmak üzere sekiz farklı model satışa sunuldu. Şirketin geçmişte RSA ile iş birliği yaptığı bilinirken, yeni süreçte bu ortaklığın devam edip etmediği konusunda bilgi verilmedi.

TEMMUZ VERİLERİ AÇIKLANDI

Şirketin açıkladığı verilere göre, BYD temmuz ayında 344 bin 296 adet yeni enerji aracı sattı. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,56 artışa, ancak bir önceki aya göre yüzde 10,01 düşüşe işaret ediyor. Temmuz ayında yurt dışına yapılan satışlar ise yıllık bazda yüzde 169 artarken, hazirana göre yüzde 10,34 geriledi.

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.