
Bursa’da Pedallar Sürdürülebilir Gelecek İçin Döndü
Bursa’da Pedallar Sürdürülebilir Gelecek İçin Döndü Avrupa Birliği tarafından her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası, Bursa’da anlamlı bir etkinlikle kutlandı. BTSO çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Bursa AB Bilgi Merkezi ile Kestel Belediyesi’nin iş birliğinde Kestel Mandıras Spor Tesisleri’nde bisiklet sürme organizasyonu düzenlendi. Etkinlik, Kestel Kaymakamı Recep Öztürk, Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, Kestel İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Doruk, Kestel İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Eti, Kestel İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Uç, Kestel İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Turan Yavuz, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Kılıç, öğrenciler ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi
Bursa’da Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında BTSO ve Kestel Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen bisiklet etkinliği, sürdürülebilir ulaşım alışkanlıklarını teşvik etmek ve çevre dostu şehircilik anlayışını güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildi. “Herkes İçin Hareketlilik” sloganıyla yapılan organizasyona özellikle gençlerin yoğun katılımı dikkat çekerken, etkinlikte sürdürülebilir ulaşımın günlük yaşamın bir parçası olabileceği mesajı verildi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Kılıç, sürdürülebilir kalkınmanın ekonomik ve sosyal gelişimin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtirken; Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol ise bireysel araç kullanımını azaltıp bisiklet, yürüyüş ve toplu taşımanın teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.
Bursa’da Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen bisiklet etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu. “Herkes İçin Hareketlilik” sloganıyla gerçekleştirilen organizasyonda sürdürülebilir ulaşım alışkanlıkları teşvik edilirken, çevre dostu şehircilik anlayışının güçlendirilmesi ve toplumsal yaşamda sürdürülebilirlik kültürünün yaygınlaştırılması hedeflendi. Spor ve eğlencenin bir araya geldiği programda, bisiklet kullanımının günlük yaşamın doğal bir parçası haline gelebileceği mesajı verildi. Etkinliğe özellikle gençlerin yoğun ilgi göstermesi, sürdürülebilirlik bilincinin gelecek kuşaklara aktarılması açısından önem taşıdı.

Bursa’da Pedallar Sürdürülebilir Gelecek İçin Döndü
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Kılıç, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğin toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlayan önemli bir buluşma olduğunu vurguladı. BTSO olarak sürdürülebilir kalkınmayı ekonomik ve sosyal gelişimin ayrılmaz bir parçası olarak gördüklerini dile getiren Kılıç, “Enerji verimliliğinden sıfır atığa, karbon emisyonlarının azaltılmasından çevre dostu üretim modellerine kadar geniş bir alanda çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle gençlerin ve çocukların bu programlara katılması, geleceğe dair umutlarımızı güçlendiriyor. Bursa’yı ve ülkemizi daha temiz, daha yaşanabilir ve daha sürdürülebilir bir geleceğe hep birlikte taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.
Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol ise etkinliğin, sürdürülebilir ulaşımın önemine dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendiğini belirtti. Avrupa Hareketlilik Haftası’nın her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan ve çevre dostu ulaşımı teşvik eden önemli bir farkındalık kampanyası olduğuna dikkat çeken Erol, “Amacımız bireysel araç kullanımını azaltmak, yürüyüş, bisiklet ve toplu taşıma gibi çevre dostu ulaşım yöntemlerini teşvik etmektir. Yerel yönetimler olarak bizler bu kampanyanın en önemli uygulayıcılarıyız. BTSO ile gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik, sadece sembolik bir faaliyet değil; aynı zamanda şehrimizi daha yaşanabilir hale getirme hedefimizin bir yansımasıdır. Bu dünyayı sadece kullanmakla değil, korumakla da sorumluyuz” ifadelerini kullandı.