
Bursa Engelli yolunu kapatanlara ceza yağdı
Bursa’da Engelli yolunu kapatanlara ceza yağdı Bursa Osmangazi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, ürünlerini kaldırım üzerine taşıyarak hem yayaların hem de görme engelli bireylerin geçiş hakkını ihlal eden işletmelere cezai işlem uygulandı. Osmangazi Belediyesi, kaldırımların ve sarı çizgilerin amacına uygun şekilde kullanılmasını sağlamak adına denetimlerini aralıksız sürdürecek.

Bursa Engelli yolunu kapatanlara ceza yağdı
Osmangazi Belediyesi, engelsiz şehir hedefi doğrultusunda önemli bir denetim sürecine imza attı. Görme engelli bireylerin güvenli ulaşımını sağlamak amacıyla kaldırımlarda oluşturulan hissedilebilir sarı çizgileri ve engelli rampalarını işgal edenlere karşı Zabıta Müdürlüğü ekipleri sahaya indi.
İlçenin birçok noktasında sürdürülen denetimlerde, kaldırımlara masa, sandalye, ürün tezgahı gibi engeller koyarak yayaların ve özellikle görme engelli vatandaşların geçişini zorlaştıran işletmelere Kabahatler Kanunu kapsamında bin 406 TL para cezası kesildi. Son olarak Kayıhan ve Nalbantoğlu mahallelerinde yapılan kontrollerde, engelli geçiş alanlarını ihlal eden birçok işletmeye yaptırım uygulandı.
Zabıta ekipleri, sadece işletmelere değil; engelli yollarını motosiklet, araç ya da farklı eşyalarla kapatan vatandaşlara da uyarılarda bulundu. Osmangazi Belediyesi’nin bu duyarlı uygulaması, hem esnaf hem de vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.
Ekipler, yıl boyunca periyodik olarak gerçekleştirdiği bu denetimlerle, kentte engelli bireylerin rahatça dolaşabileceği, güvenli ve erişilebilir bir şehir ortamı oluşturmayı hedefliyor.
🔹 Osmangazi’de engelli yollarını işgal edenlere ceza yağdı
Osmangazi Belediyesi, görme engelli bireylerin güvenli şekilde hareket etmesini sağlamak için kaldırımlarda yer alan hissedilebilir sarı çizgileri ve engelli rampalarını işgal edenlere yönelik sıkı denetim başlattı. Kayıhan ve Nalbantoğlu mahallelerinde yapılan kontrollerde, Kabahatler Kanunu kapsamında işletmelere bin 406 TL ceza kesildi. Vatandaşlar uygulamadan memnuniyet duyarken, zabıta ekipleri yıl boyunca denetimlerini sürdürecek.