
Bursa Çocuklar kendi kitap ayraçlarını tasarladı
Bursa’da Çocuklar kendi kitap ayraçlarını tasarladı Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gezici Kütüphane, merkeze uzak mahalleleri tek tek dolaşarak çocukları kitaplarla buluşturmanın yanı sıra, onların eğlenceli ve öğretici etkinliklerle verimli vakit geçirmelerine de imkân tanıyor.

Bursa Çocuklar kendi kitap ayraçlarını tasarladı
6-18 yaş arası çocuklara hitap eden 600 kitaplık geniş bir koleksiyona sahip olan Gezici Kütüphane, hafta içi her gün iki farklı mahallede çocuklarla buluşarak okuma alışkanlığını teşvik ediyor. Yenibağlar Mahallesi’nde gerçekleştirilen ‘Hayal Et Tasarla’ atölyesi ise minik katılımcılara yaratıcılıklarını keşfetme fırsatı sundu.
Kağıt, boya, fırça ve palet kullanarak kendi hayal güçlerini yansıtan çocuklar, birbirinden özgün ve renkli kitap ayraçları tasarladı. Sanatsal becerilerini geliştiren bu etkinlik sayesinde hem el becerilerini güçlendiren hem de kitaplara olan ilgilerini artıran çocuklar, eğlenceli ve keyif dolu anlar yaşadı. Osmangazi Belediyesi, Gezici Kütüphane ile çocukların okuma alışkanlığı kazanmalarına katkı sağlamaya ve onları kültürel etkinliklerle buluşturmaya devam edecek.
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Gezici Kütüphanemizle Osmangazi’nin kırsal mahallelerini tek tek ziyaret ederek çocuklarımızı kitaplarla buluşturuyoruz. Ancak bu proje yalnızca kitap okumakla sınırlı değil; çocuklarımızın hayal güçlerini geliştirebilecekleri, yaratıcılıklarını ortaya koyabilecekleri atölye çalışmalarıyla da onları destekliyoruz.” dedi.
Başkan Aydın, Gezici Kütüphane’nin çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra, sanatsal ve eğitici etkinliklerle keyifli vakit geçirmelerine de olanak sağladığını vurgulayarak, bu tür projelerle çocukların kültürel gelişimlerine katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti.