
Bursa ve Rheinland-Pfalz Yeni İşbirliklerine Kapı Araladı
Bursa ve Rheinland-Pfalz Yeni İşbirliklerine Kapı Araladı Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu olan BTSO, üyelerine yeni ticaret imkanları sağlayacak platformlar oluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletinden gelen ticaret heyeti, BTSO Hizmet Binası’nda düzenlenen etkinlikte Bursalı firmalarla buluştu. Gün boyu süren görüşmelerde iki ülke arasındaki ticaret hacmini büyütecek ve sektörel iş birliklerini ileriye taşıyacak önemli temaslar gerçekleştirildi.
Almanya merkezli Dr. Eckel Creatvi Solutions firmasının Doğu Avrupa ve Türkiye’den Sorumlu Satış Müdürü olarak görev yapan Ilkin Hüseyinov, Bursa’nın ticaret potansiyeline dikkat çekerek organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletinden organize edilen ticaret heyetiyle İstanbul’un ardından Bursa’ya geldiklerini ifade eden Hüseyinov, “Bursa, hem sanayi altyapısı hem de bulunduğumuz sektör açısından çok önemli bir şehir. Görüşmeler çok verimli geçti. Taraflar olarak güçlü bir sinerji yakaladığımızı söyleyebilirim. Bu tür buluşmalar, tecrübe paylaşımı ve yeni iş birliklerinin temellerini atmak açısından oldukça faydalı. BTSO’ya sunduğu imkanlar için teşekkür ediyorum.” dedi.

Bursa ve Rheinland-Pfalz Yeni İşbirliklerine Kapı Araladı
Almanya’da faaliyet gösteren ve Türkiye ile Avrupa arasında ticaret köprüleri kuran PBS Trade ve Brand firmasının kurucusu Aziz Sevindik, etkinliğin Avrupa pazarına açılmak isteyen Türk şirketleri için önemli bir fırsat sunduğunu vurguladı. Avrupa, Asya ve Afrika’da geniş bir ağ ile çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Sevindik, “Amacımız pazarlar, insanlar ve markalar arasında doğrudan bağ kurmak. Üreticileri nihai tüketicilerle buluşturarak aracıları ortadan kaldırıyor, markaların pazara açılmasını sağlıyoruz. BTSO’nun organizasyonu sayesinde kısa sürede birçok firmayla birebir görüşme imkanı elde ettik. Normal şartlarda bu firmalara tek tek ulaşmak oldukça güçken, burada oldukça verimli temaslar kurduk. Ayrıca iş görüşmelerinin yanı sıra Bursa’nın tarihi ve kültürel değerlerini de yakından görme fırsatı bulduk. Bu tür organizasyonların devam etmesi hem iş dünyası hem de şehir adına büyük kazanım olacaktır” dedi.
Etkinliğe Almanya’dan katılan isimlerden biri olan Bernhard Clemens, ikili iş görüşmelerinin sunduğu fırsatların altını çizdi. Bağcılık ve meyvecilik sektörüne yönelik makine üretimi yapan firmanın ortağı olan Clemens, yapılan görüşmelerin somut sonuçlar doğurduğunu belirterek, “BTSO’nun ev sahipliğinde gerçekleşen bu organizasyon, iş dünyasını doğrudan ve verimli bir şekilde buluşturması açısından büyük önem taşıyor. Burada tanıştığımız firmalardan biriyle ciddi bir iş birliği potansiyeli yakaladık ve bunun ilk adımını attık. Görüşmeler oldukça yapıcı geçti, geleceğe dönük güçlü bir ortaklık kurmayı hedefliyoruz. Bu buluşmayı mümkün kılan başta BTSO olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletinden gelen ticaret heyetini Bursa iş dünyasıyla buluşturdu. Kimya, plastik, tarım makineleri, sağlık, ilaç sanayi, gıda teknolojileri ve ambalaj gibi farklı sektörlerden temsilcilerin yer aldığı organizasyonda gün boyu süren ikili görüşmelerle yeni iş birliklerinin temelleri atıldı. Dr. Eckel Creative Solutions Satış Müdürü Ilkin Hüseyinov, Bursa’nın sanayi gücüne dikkat çekerken, PBS Trade ve Brand firmasının kurucusu Aziz Sevindik etkinliğin Türk şirketleri için Avrupa pazarına açılma fırsatı sunduğunu vurguladı. Bağcılık ve meyvecilik alanında makine üretimi yapan Bernhard Clemens ise görüşmeler sonucunda somut bir iş bağlantısı kurduklarını belirterek BTSO’ya teşekkür etti.