
Bursa Karacabey’de Karabatı’ya Yıldırım şoku!
Bursa Karacabey’de Karabatı’ya Yıldırım şoku! Anahtar Partisi Karacabey İlçe Başkanı Ömer Yıldırım, düzenlenen kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya geldi. İlçe gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, hem partinin çalışmaları hem de Karacabey siyasetine dair mesajlar verdi.
Yerel basınla buluşmayı önemsediklerini vurgulayan Yıldırım, ilçenin ihtiyaçları ve çözüm bekleyen sorunları hakkında görüşlerini paylaşarak, Anahtar Partisi’nin Karacabey’deki hedeflerine dair yol haritasını anlattı.
Bursa Karacabey’de siyasetin gündemine oturan gelişmeler yaşanıyor. Seçmenin iradesini yok sayarak AK Parti’ye geçen ve başarısızlığıyla anılan Fatih Karabatı, ilçede hızla örgütlenerek üye sayısını artıran Anahtar Parti Karacabey İlçe Başkanı Ömer Yıldırım karşısında adeta köşeye sıkıştı.
Kısa sürede dikkat çekici bir ivme yakalayan Ömer Yıldırım’ın öncülüğündeki Anahtar Parti, Karacabey’de siyasi dengeleri değiştirmeye hazırlanırken, Fatih Karabatı’nın bu yükseliş karşısında zorlandığı ifade ediliyor.
Bursa Karacabey’de seçmenini hiçe sayarak AK Parti’ye geçen Fatih Karabatı, ilçede kısa sürede üye sayısını artıran Anahtar Parti Karacabey İlçe Başkanı Ömer% Yıldırım’ın yükselişi karşısında zor günler yaşıyor. Yıldırım’ın hızlı örgütlenme hamleleri, Karacabey siyasetinde dengeleri değiştirmeye aday.
Anahtar Partisi Karacabey İlçe Başkanı Ömer Yıldırım, Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı’yı “iş bilmezlikle” suçlayarak ağır eleştirilerde bulundu.
Başkan Yıldırım, belediyede liyakatsiz atamalar ve yanlış uygulamaların kamu zararına yol açtığını öne sürerek şu ifadeleri kullandı:
“İş bilmezlere verilen müdürlükler kamuya ciddi zarar veriyor. Adrese teslim ihaleci, faturacı anlayış bizden hırsızlığın belgesini istiyor. Ne yazık ki bu yapılanlara ne siyasi partilerden ne de belediye meclis üyelerinden tek bir ses çıkmıyor. EKAP üzerinden açıkça görüldüğü gibi, agrega alımı için sehven yanlış evrak istenmesi sebebiyle 2025/1103347 numaralı ihalenin iptal edilmesi kamuya zarar yazdırdı. Aynı şekilde 2025/1100591 numaralı parke taşı yapımı ve onarımı ihalesinde yapılan hatalar yüzünden iptal kararı alındı. Bu zararın sorumlusu kim olacak?”
Yıldırım, belediye yönetimine yüklendiği açıklamasında, ihalelerde gerekli zeyilnamenin düzenlenmediğini belirterek, “Eğer süresi içinde zeyilname yapılsaydı, ihaleler ertelenir ve kamu zararı doğmazdı. Bu ihmalkârlığın sorumluluğu kime ait? Bu ihaleler kimlere teslim edilmek isteniyor? Fen İşleri Müdürü Emre Çolak bu işlerden bihaber mi? Kamu zararı ortada, peki bedelini kim ödeyecek?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Anahtar Partisi Karacabey İlçe Başkanı Ömer Yıldırım, Belediye Başkanı Fatih Karabatı’yı iş bilmezlikle suçladı. EKAP üzerinden iptal edilen ihalelerle oluşan kamu zararına dikkat çeken Yıldırım, “Bu zararı kim karşılayacak?” diyerek belediye yönetimini hedef aldı.
Anahtar Partisi Karacabey İlçe Başkanı Ömer Yıldırım, Karacabey Belediyesi’nin fıskiye ihalesini usulsüz şekilde Bozüyük merkezli bir firmaya verdiğini öne sürerek sert açıklamalarda bulundu.
Yıldırım, sürecin şeffaflıktan uzak olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Fıskiye için 7 Ekim’de ilan veriliyor, 18 Ekim’de ihale yapılıyor, 7 Kasım’da sözleşme imzalanıyor. Ancak dikkat çekici olan, 29 Ekim’de yani ihale tamamlanmadan önce fıskiyenin çalışmaya başlaması. Devletin pazarlık usulü alımlar için belirlediği üst sınır 2 milyon 76 bin 108 TL iken, Karacabey Belediyesi bu projeye yaklaşık 2 milyon 36 bin 136 TL maliyet biçiyor. İhaleye tek bir firma giriyor ve 2 milyon TL bedelle alıyor. Üstelik bu firma Bozüyük’te faaliyet gösteriyor. Daha da çarpıcı olan ise, teknik şartnameye bakıldığında ihaleyi kazanan firmanın fotoğraflarının ihale öncesinde şartnamede yer almasıdır. Bu durum, ihalenin kayıt dışı, usulsüz ve adrese teslim verildiğini açıkça ortaya koyuyor.”
Başkan Yıldırım, Belediye Başkanı Fatih Karabatı’yı hedef aldığı açıklamasında, “Sayın Karabatı, bu şekilde yürüttüğü ihaleler nedeniyle AK Parti’ye geçerek dokunulmazlık zırhına sığındığını düşünse de bu usulsüzlükler karşısında hesap vermekten kaçamayacaktır” ifadelerini kullandı.
Anahtar Partisi Karacabey İlçe Başkanı Ömer Yıldırım, Belediye Başkanı Fatih Karabatı’yı seçim vaatlerini yerine getirmemekle eleştirdi. Karacabey’in boş sözlerle kaybedecek zamanı olmadığını vurgulayan Yıldırım, Karabatı’yı verdiği sözleri tutmaya davet etti.
Başkan Yıldırım açıklamasında, “Sayın Karabatı, bugüne kadar olduğu gibi yine tutulamayacak vaatlerde bulunuyor. Karacabey’in artık kaybedecek bir günü bile yok. Kendisinin seçim vaatlerinin yüzde 35’ini yerine getirdiğini söylediğini duyuyoruz, fakat sahada görülen somut bir icraat yok. Biz bu kenti boş hamasetle ve bitmeyen vaatlerle yönetmesini kabul edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Muhalefet olarak görevlerini yerine getirmeye devam edeceklerini belirten Yıldırım, “Biz, iktidarı çalıştırma sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu sorumluluktan asla kaçmayacağız. Kim darılırsa darılsın, kim küserse küssün, bizim kimseyle kişisel bir problemimiz yok. Tek amacımız Karacabey’in daha yaşanabilir, daha güçlü bir şehir haline gelmesidir” dedi.

Bursa Karacabey’de Karabatı’ya Yıldırım şoku!
Anahtar Partisi Karacabey İlçe Başkanı Ömer Yıldırım, Belediye Başkanı Fatih Karabatı’nın seçim sonrası yaptığı balkon konuşmasında verdiği sözleri yerine getirmediğini öne sürdü. Yıldırım, Karabatı’yı dürüst olmaya ve Karacabey’e gerçek anlamda hizmet etmeye davet etti.
Başkan Yıldırım açıklamasında, “Seçimi kazandıktan sonra yaptığı balkon konuşmasında Sayın Karabatı, 100 gün içerisinde Karacabey’in trafik sorununu çözeceğini, ulaşımda hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını vaat etmişti. Durakların yaz ve kış aylarında klimalı olacağını, kırsal mahallelerden Salı günleri ilçe merkezine ücretsiz ulaşım sağlanacağını, öğrencilere çorba çeşmesi kurulacağını, hatta bir yıl içinde AVM’nin yapılacağını söylemişti. Ancak aradan geçen sürede bunların hiçbirinin hayata geçirilmediğini görüyoruz. Lafla peynir gemisi yürümez. Karacabey’in artık boş vaatlerle oyalamaya değil, somut hizmetlere ihtiyacı var” dedi.
Yıldırım, verdikleri sözleri yerine getirmeyen anlayışın Karacabey halkını hayal kırıklığına uğrattığını belirterek, “Başkanı samimiyete, dürüstlüğe ve Karacabey için çalışmaya davet ediyoruz” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.
Anahtar Partisi Karacabey İlçe Başkanı Ömer Yıldırım, Belediye Başkanı Fatih Karabatı’nın seçim öncesi verdiği sözleri tutmadığını belirterek sert eleştirilerde bulundu.
Yıldırım, Karabatı’nın vaatlerini yerine getirmediğini vurgulayarak şunları söyledi:
“Seçimden önce her fırsatta belediye araçlarını kullanmayacağını, kendi şahsi aracını tercih edeceğini defalarca dile getiren Sayın Karabatı, göreve geldiği ilk günlerde gerçekten kendi aracını kullandı. Biz de bu durumu olumlu karşılayıp teşekkür ettik. Ancak kısa süre sonra ne olduysa, şimdi camları filmli belediye araçlarıyla dolaşmaya başladı. Daha önce ‘Gerekirse yayan yürürüm ama belediye araçlarını kullanmam’ diyen de kendisiydi. Şimdi soruyoruz: Sayın Karabatı’nın hangi sözüne güvenelim? Hangi vaadine itimat edelim?”
Başkan Yıldırım, Karacabey halkının boş sözlere değil, şeffaf ve tutarlı bir yönetime ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Karacabey’in kaybedecek zamanı yok” sözleriyle açıklamasını tamamladı.