
BTSO’dan Nitelikli İstihdama Güçlü Destek
BTSO’dan Nitelikli İstihdama Güçlü Destek BTSO İstihdam Merkezleri, işverenlere ihtiyaç duydukları kalifiye iş gücüne erişim imkânı sunarken, iş arayanlara da becerilerine uygun iş fırsatlarıyla buluşma şansı sağlamaya devam ediyor. Şubat ayı boyunca üç ayrı istihdam buluşmasına ev sahipliği yapan merkezler, iş dünyası ile çalışanları bir araya getiren önemli bir köprü işlevi görüyor.
Osmangazi Belediyesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü ortaklığında BTSO Altıparmak İstihdam Merkezi’nde düzenlenen buluşmalarda, otomotiv ve tekstil sektörlerine yönelik mülakatlar gerçekleştirildi. Firmaların insan kaynakları uzmanları, istihdam taleplerine uygun adaylarla birebir görüşmeler yaparak işe alım süreçlerini hızlandırdı. Bu buluşmalar, iş gücü piyasasında verimliliği artırırken, iş arayanların kariyerlerine yeni kapılar açmalarına da olanak sağladı.

BTSO’dan Nitelikli İstihdama Güçlü Destek
İstihdam buluşmasına katılan Mahsar Kahraman, BTSO İstihdam Merkezi’nde uzmanların kendisiyle yakından ilgilendiğini belirterek, “İŞKUR’dan gelen mesaj sayesinde etkinlikten haberdar oldum ve hemen katıldım. Yapılan görüşmeler oldukça verimli geçti. BTSO İstihdam Merkezleri, iş arayanlar için büyük fırsatlar sunuyor ve burada gördüğüm ilgi gerçekten üst düzeydeydi. Sürece katkı sağlayan ve bizlere destek olan herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
Daha önce otomotiv sektöründe çalışmış olan Ömer Faruk Çevik, BTSO İstihdam Merkezi’nin sağladığı olanaklardan memnuniyetini dile getirerek, “Buradaki süreç oldukça hızlı ve etkili işliyor. BTSO İstihdam Merkezi sayesinde iş arama sürecimde daha kısa sürede sonuç alabildim. İşverenlerle doğrudan iletişime geçme fırsatı yakalamak büyük bir avantaj.” dedi.
İş başvurusu yapan Kamil Kayahan ise ilk görüşmesinin olumlu geçtiğini belirterek, “Mülakatım olumlu sonuçlandı ve ikinci görüşme için fabrikaya davet edildim. Belgelerimi tamamlayıp en kısa sürede işe başlamak istiyorum. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

BTSO Nitelikli İstihdama Güçlü Destek
Firmaların insan kaynakları uzmanları, tüm gün süren İstihdam Buluşmaları boyunca yoğun bir iş mülakatı trafiği yaşandığını belirtti. Aunde Teknik İnsan Kaynakları Uzmanı Sedanur Deveci, otomotiv sektörüne yönelik kumaş ve koltuk kılıfı üretimi yapan fabrikaları için toplu iş görüşmeleri gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Özellikle dikiş operatörü pozisyonu için adaylarla birebir görüşmeler yaptıklarını belirten Deveci, “BTSO İstihdam Merkezi’nde düzenlediğimiz üçüncü etkinliğimizdeyiz. Burada işverenler olarak oldukça yoğun bir taleple karşılaşıyoruz. Bugün özellikle dikiş operatörü pozisyonuna yönelik, çoğunluğu kadın adaylardan oluşan geniş bir katılım oldu. Şu an için yaklaşık 150 kişilik yeni istihdam hedefimiz var ve bu süreçten olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyoruz.” dedi.
BTSO İstihdam Merkezi’nin işverenler için nitelikli iş gücüne erişim sağlama noktasında büyük kolaylık sunduğunu vurgulayan Deveci, bu tür etkinliklerin hem firmalar hem de iş arayanlar açısından büyük bir fırsat oluşturduğunu ifade etti.